IDU, a megbízható
Amikor megvettük az autót 5 évvel ezelőtt, akkor az ár volt az elsődleges szempont, nem pedig a szépség.
Ennyi idő elteltével, azt mondhatom, hogy nagyon jó döntést hoztunk, mert az autó minden pillanatban tökéletesen működött. Soha, de tényleg soha nem okozott semmiféle váratlan meglepetést. A kötelező szervízeket, mindig ugyan ott csináltattam Gödöllőn, ahol az autót vettem.
A helykínálat elől jó, hátul viszont teljesen hátratolt ülésnél egy 175 cm-es felnőtt éppencsak elfér.
A műanyagok a beltérben mindenhol kopogósan kemények, de az üléshuzatok kellemesek, sőt az ajtókra is jutott némi kárpitanyag.
A beltérben, csak nagyon rossz úton autózva, vagy nagyobb kátyúba hajtva "szólal meg" itt-ott, a kárpitozás.
A csomagtér mérete a kategóriában elmarad a manapság átlagostól, de a papíron 320 literes csomagtér elegendő 4 ember csomagjának, akár hosszabb távú utakra is.
(Bár a tetőbox kiváló toldaléka a csomagtérnek nagy túrák esetére.)
A motor 75 lóereje városban elég, de országúton a dinamikus autózáshoz sűrűn kell a váltóhoz nyúlni.
A légkondícionáló érezhetően csökkenti a motor teljesítményét, de hatásosan hűti le a felmelegedett utasteret, igaz a hátsó sorban akkor van kelles idő, ha majdnem maximumra van állítva a ventillátor.
Az autó motorja igen mohó. Fogyasztása városban szinte mindig meghaladja a 10 litert, 100 kilométerenként.
Véleményem szerint, ez az autó még sokáig szolgálhatja leendő tulajdonosait, ha az alapvető gondoskádást megadják neki.
- Nyöszörgő vezetőülés és műszerfalelem, de pár perc alatt orvosolták ezeket az apró hibákat a szervízben. (ingyen)
Daewoo/Chevrolet Katona, Gödöllő
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Skoda Forman GLX | Következő autója? | Kia Cee´d 1,4 CVVT EX Premium |
Verdikt | (6.9/10) |