Fekete gyöngyszem
Még pár napja hoztam haza gyorsan sokat probálgattam. Egyenlőre semmi gondom vele. nagyon szeretem. Info később.
4 hónappal és 6500kmrel később:
továbbra is meg vagyok vele elégedve. Igaz kisebb nyikorgások itt ott az utastérben hallhatók de tűrhetők. Napi szinten használom és vegyes használatban elég jó a fogyasztása a márkatársakhoz viszonyítva:6,3l/100km!! Hárman elég jól elférünk benne a csomagokkal is bár nem egy nagy csomagterű autó. Eddig megbízható, szeretjük.
1,5évvel és 20000km-rel "arréb" :
Kis vallomás az elején: tavaly februárban összetörték (nem kicsit-nagyon) és az ügy elhúzdása miatt fél évet nem használhattam. (no casco-no kp:( ) de győzött az igazság és megcsinálták méghozzá elég szépen összerakták. Talán csak az első fényszórók különbsége árulkodik valamiről ami nem okés.
Na de visszatérve. tavaly július óta újra használom és nem vegyes használtaban -mint addig- hanem 98% város. A város Deberecen (és nem Mucsalyröcsöge aki 3500 lakossal kapta meg a városi rangot) és aki ismeri tudja hogy itt is jó kis dugók szoktak lenni bár nem Budapesti mértékű de akad. Na hát itt kijött a kicsike méregfoga. Fogyi télen-nyáron klimával-klima nélkül kimélve-kíméletlenül: 8,0-10l/100km ! Na ezért harizm rá kicsit. De ezen felül megbizható még mindig nagyon halk a motor. Pl kollégám 2 hónapos Suzijában belülről sokkal hangosabb a motorhang mint nálam. Kényelmes bár mostanában nagyon nyekereg az ülés. Zörögni zörög pl a bal tükörállitó körüli műanyag kezdi elengedni a ragasztását de azért nem zavaró. Egyik nap majdnem elhagytam a hátsó rendszámtáblát mikor lecsuktam a csomitartót leesett mert a csavaroknál meg volt törve és akkor elengedte. Új táblakerettel és a rendszámtábla alá tettem egy kis szivacsot hogy ne rázkódjon/csapódjon. Igy még a csomagtér zárása is csendesebb:) Teherhordó igavonó: Költözés és felújításkor Ő volt a "teherautó"! Iszonyat tömegeket illetve mennyiségeket meg tudott mozgatni: Törmelék kiszállitása a szeméttelepre többször is, Lakás komplett parkettája, stb stb. Bár a csomitartó kicsi de az ülés lehajtható igy lehet boldogulni. Szerintem 2 felnőtt és max 1 gyerekkel használható olcsó családi autó. Elvisz A-B be és ez egyenlőre elég.
40000 km-rel odébb... Még mindig nagyon megbízható, elvisz A-ból B-be pöccre indul télen-nyáron, csendes, kényelmes. A fogyasztásával kezdek megbarátkozni hogy magasabb a konkurensek hasonló autóinál, ez legyen a legnagyobb gondom vele :) Unokatestvérem (aki 199 cm magas) dicsérte hogy milyen tágas elől kényelmesen elfért és maga mögött sem rosszabb a helyzet mint a focus kombi családi autójával. Persze a csomagtartó (hiánya) neki is feltűnt. Igen, bevallom én is kacsingattam kifelé különböző okok miatt (kicsi csomagtartó (5ajtós kivitelem van), magasabb fogyasztás)), de be kell látni: ennyi pénzért ilyen megbízható autót nem kapni. Meg merem kockáztatni olyan mint a régi házastársad: nem művel perverz dolgokat az ágyban , de hűséges, jól főz, igazi családi békét teremt akit azért sose hagynánk el. Így 4 év után az a véleményem annyira megkedveltem hogy nem cserélném el maximum egy 4 ajtósra. Akinek nem számít a presztízs és olyan autót akar ami megbízható akkor nincs jobb választás.
Persze vannak hibái: zörög, igénytelen műanyagok stb stb, de emberek nem is kerül annyiba mint a német, francia, japán társai.
- Chek lámpa (állitólag egr szelep miatt) molyoltak valamit rajta azóta nem volt. - Izzócsere bal első 5*, jobb első 1* - Hátsó rendszámtábla tartó egyszerűen leesett (eltört a müanyag hála a jó utaknak) - Kipufogó csere, gumik cseréje, fékbetét csere, a szokásos kopó alkatrészek semmi egyéb nem romlott el rajta.
Car Men Kft. Debrecen. Hivatalos Daewoo/Chevrolet márkaker. és szervíz. Itt vettem kedvesek voltak viszont iszonyat árakkal dolgoznak és picit lenyúlósak.
Maszeknál lényegesebben olcsóbban megcsinálta a kötelező dolgokat igy mivel gari már nincs rajta ide hordom.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | 800SB | Következő autója? | Chevrolet Aveo 1.4 sedan |