Mindenki szereti
Egy éve van a kezelésemben az autó.
Belül:
Nagyon kényelmes, az ülései fotel jelleg?ek, aki eddig beült, mindenki elfért és jól érezte magát. Hadd reagáljak egy másik leírásra is: az anyósülésen is alszik mindenki, mint a bunda! A rugózása nagyon finom, nem pattogós, valaki a régi mercijéhez hasonlította. Sok kényelmi felszerelés van benne. Elektromos ablakok (mind), klíma, elektromos, f?thet? tükrök, óra középen a visszapillantó fölött, a kartámaszba rejtett pecabottartó, amibe síléc is befér. Negatív, hogy nem lehajtható a hátsó ülés. Igaz, ezt kárpótolja a hatalmas, 560 literes csomagtartó, amibe hihetetlen mennyiség? csomag fér. Az ablakok fóliázottak. A kormány szerintem nagyon klassz, a gombok jó helyen vannak, könnyen elérhet?ek. Nekem nagyon bejön még a sof?r kartámasza, ami ugyan m?anyag, de helyre kis tárolórekeszt rejt, amibe két energiaital is belefér a hosszú utakra. Ja és ami az interiort illeti még: nincs az az érzése az embernek, hogy minden m?anyag körülötte.
Motor
Az enyémben a másfél literes 16 szelepes DOHC muzsikál. Tudni kell, hogy ez nem egy sportautó, a hatalmas kasznihoz szerintem az 1,8-as motor lenne az ideális. Persze így biztosításilag kedvez?bb. Azért jól tud húzni, 3000-es fordulatnál érezhet?en meglódul. Én nem vagyok egy ?rült száguldozó, meg a szabályokra is azért odafigyelek, így elmondhatom: a tempóját jól tartja, versenyautós gyorsulásokról viszont szó sem lehet. Fogyasztása csúcsforgalmas városi kocsikázás esetén elég durva, viszont ha nem megyünk nagykörutazni délutánonként, akkor beáll 7-8 literre. Ez több hónapos óraállás- és számlagy?jtés eredménye, tehát megbízható. Horvátországi oda-vissza 1600 kilóméteres túrán semmi bajom nem volt az autóval.
Küls?
Nos, jelentem a Daewoora állítólag jellemz?k a kis hibácskák. Valóban. Apró nüanszok, amik mondjuk engem nem igazán zavarnak, de tény. Az ajtók nehezen csukódnak. Jól be kell csapni ?ket. A visszapillantók nem fordulnak be (ezt most fogom megnézetni). Van még egy pár ilyen. Az autó küls?re megosztja a népet, van akinek tetszik, van akinek nem. Az enyém ebb?l a szempontból szerencsésebb: van egy hátsó szárny a csomagtartóján, hihetetlenül nagyot dob az autón, na meg a plusz féklámpa is abba van építve. Nem mondom, hogy az autótervezés csodája, de nekem tetszik!
Ami jó vétellé teszi ezt a járgányt: az ár/érték arány! Ha találtok 100,000 km alatt tulajdonostól, akkor szerintem nagyon jó vétel!
Ja, és azért nem írtam maximális értéket a mennyire szerette kérdésre, mert nem vagyok perverz ;-)!
- Kipufogó hátsó dob - 25,000
- Törött jobb els? index búra - 7,000