Nő-nek az elvárásai
Végre egy autó, amiben elértem a pedálokat anélkül, hogy a kormányra kelljen feküdni. Aki évtizedekig tekergette az ablakokat, nem akad fenn azon, hogy az ablakemelő középen van. Engem nem zavart. Kényelmes a ki és beszállás, nem kell a földig guggolni, ennek a hátrányát legközelebb akkor érzem, amikor a kézi autómosóban lábujjhegyre kell állnom, hogy a tetejét is le tudjam mosni. Az ülések kellően kemények, hosszú távon sem kezdtem el fészkelődni. Manuális klímát kértem hozzá, jól teszi a dolgát. A műszerfal világítás teljesen rendben van, éjjel sem vakít. A vártál viszont később szoktunk össze, mármint a váltó és én. Az 1-s és a hátramenet nem igazán akarta találni a helyét, döcögött.
Megszokás kérdése, de nem árt ha valaki jól tolat visszapillantóból, mert a hátsó szélvédő időnként kicsinek tűnik. Az "A" oszlop a régi kocsijaimhoz képet sokkal szélesebb, körültekintően kell kanyarodni, mert simán kitakar egy kerékpárost/motorost/gyalogost. A csomagtartó mérete nekem megfelel, amire eddig kellett, tökéletesen elég volt és amúgy jól pakolható.
Jól fekszi az utat, egyszer sem éreztem, hogy mászkálna a hátulja nagy ívű kanyarokban. Műanyag, de legalább nem otromba, ennyi pénzért nem is vártam mást. A fogyasztás annyi, amennyire nehéz az ember lába. A 90-et nagyon szereti, 130-nál jön azért a hangja és 8 fölé kúszik a fogyasztás. A hátsó ablaktörlő szeret egyet-kettőt magától törölgetni, ezzel nem békültem még ki 3 év alatt sem. Összesen annyi hátrányt tudok mondani egyelőre, hogy a piros lámpánál nem biztos, hogy a Sandero jó ötlet az első helyen. Gyorsulhatna egy kicsit jobban.
- Semmi. Egyszer kellett a fényszórón állítani, mert a belső kezelőszervvel már kimerítettem a lehetőségeket, mégis kicsit maga alá világított. Seperc alatt megoldották. Csak a kötelező szervizelések voltak, korrekt, gyors.
Formont Autó - Kecskemét
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2015 |