Korállvörös Kúlság Konstans Kívánom
Januárban rendeltük meg, március végén vehettünk át. Piszok nehéz másfél hónap volt, de megérte.
Mindenki, aki "jót" akart nekem, próbált lebeszélni arról, hogy 2.6 millióért vegyek valami remek használt autót, "mer' a dáccsia az szar, fosrönóból összelegózott román szekér..." Szerencsére nem hallgattam rájuk.
Már a szalonba belépéskor (bár ott egy jellegtelen fehér volt)egyből megtetszett a kocsi "kiállása" méretei, és árcímkéje.
Vakon rácsaptunk a korállnak vízionált pirosra, és összekonfigoltuk, hogy a szép mellé még okos is legyen. Tácsszkrín, tempomat, klíma, metálfény. Haddszóljon. Kis kavarodás volt, mert a tempomathoz meg kellett rendelni a bőrhatású kormányt és váltót 30 ezer küvecsért, de az átvételnél ezek hiányoztak. 1 napon belül vissza is fizették, és nagyon sajnálkoztak, nekem nem hiányzik.
Az autó, mint olyan, pont az, amit vártam. Hosszú utakon nagyon kényelmes, belül jó sötét, de nem unalmas, az érintőkijelzős hifi hibátlan, nem tudok belekötni: szépen szól és minden fajta empéhármat megeszik, a térkép és szoftver frissítése pedig gyerekjáték. A telefonommal 2 perc alatt egymásrataláltak, kapcsolatuk azóta is töretlen.
Nagyon sokan megnézik az utcán, mert a színe mindent visz, kicsit morcos az eleje, és alig látni belőle másikat (sőt).
Menetdinamikája (jelentsen ez bármit is) nem sok van, de nem élményautónak vettem, hanem mert A-ból B-be akarok utazni, olcsón, sokáig, kényelmesen. Egyébként a rettenet rövid egyestől eltekintve egész jól és kvázidinamikusan el lehet vele autózgatni. Autópályán nem retten meg, előzgetni sem katasztrófa vele. A fogyasztás viszont döbbenetes, okosan autózva városban 6,5 körül tarható, városon kívül sikerült egy 600 km-es túrán 5,1-es átlagot produkálni, amivel marha elégedett vagyok.
Folytatása következik.
- Még nem kellett