Autók » Dacia » Sandero (2013)

Sandero alapmodell- 1.2

Kellemes kis kocsi 2

Mivel nem jöttem rá, hogy lehet szerkeszteni, írok egy folytatást.
Szóval az előző kellemes kis kocsi cikkemhez most már van plusz tapasztalat, mivel már 15 ezer van benne.

Pozitívumok:
Megy. Nem is rosszul.

Ami olyan amilyen:
110-ig a fogyasztás átlag 6,5 liter, de 130-140-nél már a 9-et megenné. Hiába, kicsi az 1.2-es motor a száguldáshoz. Úgyhogy megyek lassacskán. Jó az.

Ami nagyon nem tetszik: iszonyatosan zajos, nem tudom mi, minden (motor, váltó, kipufogó) szerintem. Néha már arra gondoltam megállok, otthagyom, vigye el az ördög, megyek gyalog. De nem, úgyhogy elkezdtem amatőr módon hangszigetelni, lemezek rezgéscsillapítása, üregek eltömése habszivaccsal, ahol hozzáférhető (leginkább mint nőgyógyász a kulcslyukon a szobatapétázásnál), meg ahol nyáron talán mégse fog leolvadni az öntapadós bitumeneslemez a motortérben (!?), plusz filcanyag ide-oda az utastérben(egy új autónál mégse bontom le a teljes belső kárpitot, tehát csak ahová valahogy hozzáférek). No most már elviselhetőbb a zaj, de azért nem lett az igazi. De jobb lett.

Majdnem megszoktam végre viszont az alacsonyan fogó kuplungot és a középen lévő ablakgombokat.)

Ami nem tetszik: a nyelestengely zörög mint a fene, a szerelő (márkaszerviz) szerint ez normális. (???) A váltó egyre hallhatóbban nyíg. (Váltóolajszintet megnézettem, remélem meg is nézték, ha igen, és van benne elég gyárilag, akkor nem az az oka. Hát akkor mi vajon...) A klíma ki-be kapcsolgat (10 másodpercig be, fél percig ki - fél percig be, öt másodpercig ki, aztán újra be..., folyamatosan). A szerelő (márkaszervíz) szerint ez normális, mert az "elfagyásgátló okozza..." Higgyem el?
A kiszállás továbbra is eléggé kényelmetlen, de ezt már írtam előzőleg is. Hát az ajtókat meg az üléseket csak nem helyezhetem át :)

Szóval vannak kis gondok... Persze, mondhatom, hogy megérte a pénzét, meg hogy szeretem.... Tényleg. De... Talán úgy foglalhatnám össze, hogy kicsit jobbat vártam, bár tudom, hogy a legolcsóbb autót vettem meg, ami a kategóriájában kapható.

- még semmi, de...

Gyöngyös

Fenntartási költség (5) Évjárat 2013
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás l
Előző autója? kalos Következő autója? nem tudom
Verdikt (6.6/10)

Dacia Sandero 2013 (2013)