A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Dacia » Sandero (2008-2012)

Sandero 1.4 MPI Arctic 

Az ítélet értékelése
3,8(6 db)

Praktikus, megbízható hű társ a nagy messzi, hegyes, havas, jeges Norvégiában fél Európán át

Szöveges ítélet

Elnézést érte, de kicsit hosszúra fog sikeredni ez az én ítéletem, dehát mozgalmas volt ez az 5 év együtt: nem sok Dacia Sandero járkált ennyit és ilyen szép kalandos helyeken, mint "őnacsága" :)

Hol is kezdjem?

2015 március 26 a mai dátum és 2010 március 1-én vettem át a kicsikét Budapest, Rákoskeresztúron a Renault Kelet-Pestnél. Egy 0 km-es szalonautó volt (nem tesztautó). Lizingeltük, kaptunk rá 5 év garanciát, amit nem kellett kihasználni.

Az előző kocsi már 18 éves volt és túl sokat kellett volna rá költeni, hogy megérje szerelgetni, ezért úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy veszünk egy 5-6 éves autót. Aztán képbe került a Dacia, mivel a szomszédomnak volt egy Logan MCV-je és beszélgettünk a Daciakról (ő is azóta használja hibátlanul). Ésszerűen úgy gondoltam, hogy minek vásároljak ugyanennyiért egy 5-6 éves "márkásabb" kocsit, ha ezért a pénzért újat is vehetek és még jó is.

Ígyhát 5 éve megvásároltuk a a kis Dákót és jelenthetem nem bántam meg. Azóta már sokszorosan visszahozta az árát. Akkor 5 éve, még nem is sejtettem, mennyire messzire repít engem ez a kocsi és micsoda körülmények között áll helyt mellettem a messzi északi hóban, jégen... Tehát nem csak a szomszéd városba járkáltam vele, napi 10-20 kilométerkét.
2012 májusában dugig felpakolva megindultam vele szerencsét próbálni Norvégiába a kilátástalan magyar helyzet miatt. Végigjártam vele fél Norvégiát többször is! 2 HÓNAP ALATT 10.000 km-t!!! mentem vele át a norvég hegyeken, mire sikerült elhelyezkednem az első norvég munkahelyemre Trondheimben. (Budapest - Oslo - Bergen - Trondheim - Stavanger - Trondheim - Oslo - Tønsberg - Drammen - Trondheim)
Aztán elkisért a következő munkahelyemre, utána a harmadik norvég lakó-és munkahelyemre is, ahol végül letelepedtem.
Norvégiában 2 éven át volt hű társam a kis Sanderom, de aztán sajnos 1 éve haza kellett vinnem Újpalotára az itteni norvég törvények miatt. Nagyon megbízhatóan viselkedett, pedig aztán Norvégiában vannak távolságok igazán és egy 900 km-es utat igen lassan tesz meg az ember, mert autópályán max. 100 km/ó a megengedett és a 900 km-ből, csak cirka 300 km pálya, a tőbbi hegyes, néha sziklás-szerpentínes vékonyka út 40-50 km/ó sebességgel... és még sorolhatnám.
Szegecses gumival kifejezetten jól lehetett vele autózni a jégen. A 2 év alatt, kétszer voltam vele otthon Magyarországon, oda-vissza 4500 km, 26 óra oda, 26 óra vissza és ezt kétszer!
Nagyon megnézték a norvég emberek a kis Sanderot, mert Norvégiában csakis a Duster 4x4-et forgalmazza a Renault, ezért egész Norvégiában, csak talán 10 darab futkározik, amiket külföldről hoztak be...szerintem magyar rendszámú csak az enyém volt az országban he-he!

Jól bírta a gyürődést, "meg sem nyekkent". Pedig szinte mindig telepakolva jártam vele Magyarországon, Norvégiában és fél Európán át is!
Sok magyarországi "márkásabb" kocsi a tizede megpróbáltatást sem Persze azért az olaj-szűrő-gyertya cseréket megkapta évente és meg is fogja, mert megérdemli...
Norvégiában telepedtem le a feleségemmel minimum nyugdíjas korunkig, de nem adtam el a kis Dákót, pedig most már az itteni kettőnk fizujából bőven megtehetném, hogy kp-ra veszek egy úgymond "trendibb" új kocsit, de nem kell! Most épp Újpalotán "pihenget". A 23 éves fiúnk használja hébe-hóba, évi cirka 2000-3000 km-t és ha mi a feleségemmel haza látogatunk egy évben 3-szor, akkor a rendelkezésünkre bocsátja.

Egy szónak is 100 a vége: Egy hihetetlenül megbízható és praktikus autó! Egy jól bevált benzinmotorral. Viszonylag nagy, pakolható csomagtartóval (Suzukihoz képest mindenképp), nagyra nyíló csomagtérajtóval (én 2 méter hosszú ülőgarnitúrát költöztettem vele), 5 teljes értékű felnőtt ülésekkel. Cseppet magasabb hasmagassággal és jó hosszú járású lengéscsillapítókkal, ami miatt meglepően jól elboldogul sokféle terepviszonyon.
A szükségtelent nélkülöző, Szükséges extrákkal, amik nem hibásodnak meg...pl:
Első-hátsó ködlámpa, légzsák, ABS, szervókormány, klíma, MP3-as CD lejátszó, elektromos ablakok elől, elektromosan állítható-fűthető visszpill tükrök, fedélzeti számítógép (pontos átlagfogyasztás és megtehető út/üzemanyagmérővel), állítható magasságú kormány és vezetőülés.

A kötelező szervízen kívűl csak egyszer volt szervízben kb. 20 percre, amikor egy kis előtét ellenállást (a fűtő-hütő ventillátor 1-2-3-4 fokozatából csak a 4-dik fokozat működött) kellett cserélni. Alkatrész-szereléssel együtt 15ezer forintba került.

Idén nyáron lecseréltetem a vezérlést, az fékbetéteket, fékfolyadékot, hűtővizet, váltóolajat, motorolajat, az összes szűrőket, gyertyákat. Természetesen a legjobb minőségű alkatrészekből-olajakból.

Hibalista

- - Az izzó, ablaktörlőgumi, motorolaj, szűrők és gumiabroncsok cseréjén kívűl, csak egy kis előtét ellenállást (a fűtő-hütő ventillátor 1-2-3-4 fokozatából csak a 4-dik fokozat működött) kellett cserélni. Alkatrész-szereléssel együtt 15ezer forintba került.

Ide hordtam szervizbe

HNH autószervíz 1152 BudapestAporháza u. 61.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2009
Kényelem (8) Használati időtartam 5 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 85700
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Sunny 2.0 DLX Következő autója?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Dacia Sandero 2008 (2008)

További ítéletek (7 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)