Legolcsóbb fapados kombi
Dacia Logan MCV 1,0 12V 73 Le (Access)
Új autóként vettem, legolcsóbb ami létezik kombiban és még márkán belül is a legkevésbé felszerelt (szándékosan), ami nincs benne az nem romlik el.
-nincs légkondi: úgyis csak nyáron kellene, a légkondisból nagyon rossz kiszállni
-nincs elektromos ablak: minek?, van kezem tekerni
-nincs rádió: csak veszekednék az asszonnyal mit hallgassunk, csak kétféle zene van a Rock és a többi sz.r, nem akarok sz.rt hallgatni
-nincsenek villogó pittyegő bigyók benne: nem kell pittyegni ha valaki fékez előttem, azért ülök ott hogy figyeljek és fékezzek
-nincs start-stop: akiknek van azok szerint is hülyeség
-nincs tempomat: nem járok autópályán
-nincs fedélzeti komputer: nekem a hőmérő is újdonság
+van ABS-AFU, ESC, ASR : ezek jók és hasznosak, most havas úton mindet ki is
próbáltam
+van keréknyomás ellenőrző rendszer: szerencsére ABS alapú, nem jeladós
+van emelkedőn elindulást segítő rendszer: engem idegesít, miért pont 2 mp-ig fogja
az autót? én általában előbb el akarok indulni
+van bazinagy csomagtartó, nagy hely hátul
+van 4 légzsák: remélem nem kellenek sosem
+van takarékos kicsi motor: 5 liter alatt fogyaszt 100km-en
Rosszul kezdte nálam, mert gyári hibás volt a katalizátor, 8 hétig javították illetve vártuk az alkatrészt, de addig adtak csereautót. Szerintem szép, legalábbis nekem nagyon tetszik, még mindig, a lényeg hogy mennyire lesz tartós, de azt csak 10 év múlva tudom megmondani, ha eszembe jut akkor megírom, addig türelem. Javítja a helyzetet hogy van rá 5 év garancia, remélem arra sem lesz szükség. 200 ezer kilométerre tervezem, ha addig elmegy már jó.
Az eladó azt mondta vegyek bele klímát mert akkor könnyebb eladni, mondom neki most akarom megvenni, minek adnám el, a családban az utolsó újnak vett autót '89-ben adtuk el (kombi zsiguli) az akkor vett Szamara még mindig megvan.
Eddig hibátlan, (a gyerekbetegségét leszámítva), ha történik vele valami megírom ide.
- Gyári hibás katalizátor volt benne, garanciában cserélték.
Renault Nyitrai Pécs
Sziko-Petrol Kaposszekcső