ráncfelvarrott Laureate - nem fapad
1.6-os benzines Laureate klímával, ABS-sel, ráncfelvarrott modell, új műszerfal, új kormány, új ajtófogantyú, állítható kormány, elektromos ablakemelő, légzsákok. Teljesen elégedett vagyok vele, mindenhová elvisz (értsd: sárban, hóban, erdőben stb.), könnyedén lehet vezetni, kényelmes az ülés (állítható deréktámasszal), szól a zene, télen meleg, nyáron hűvös, csomagtartó eszméletlen. Mi kell ennél több? Eddig csak benzinre meg ablakmosóra költöttem.
Magas fordulatszámon kicsit hangos a motor, de hát istenem, én szeretem, ha hallom. :)
Olvasom több alábbi kommentben, hogy lassú, meg nem húz. Én is ugyanígy éreztem. Aztán a románok (gyári mérnök, cégközeli szakik) felvilágosítottak: azért lomha, mivel az adagoló-befecskendező elektronika (ECU) idomul a vezetési stílushoz (gázadás, kapcsolás, alacsony fordulatszám stb.)
A megoldás: 10-15 kilométeren rá kell lépni a gázra egy alacsonyabb fokozatban, mondjuk hármasban. 4000 és 5000 között tartani a fordulatszámot, nem kell félni, semmi baja nem lesz a motornak, felmenne akár 7000-ig is, ha 6000-nél nem lépne be a szabályozás. Érdemes a műveletet hosszabb, egyenesebb úton végezni, 15 km után pedig az ECU átáll az új értékekre. Rá lehet segíteni erre azzal is, hogy az akkumulátort 10 percre lekapcsoljuk, ezzel kiürül az ECU memóriája, aztán rálépni a gázpedálra.
Nem vicc, kipróbáltam, működik, nagyon is érezhetően jobban ugrik a batár.
- semmi
passz