Autók » Dacia » Logan (2004)

Logan MCV 1.6 16v

Puritán erény

Nagyon megszerettem ezt az autót. Megbízható, kényelmes a futóműve, a gyerekek is szerették. Az egyetlen hátránya az, hogy autópályán, 130 körül már zajos a motor, mivel 4000-et forog ilyenkor. Hosszú utakon ez fárasztó tud lenni. Ha egyedül használtam, akkor autópályan a fülembe dugtam egy 80 forintos munkavédelmi füldugót, amivel hirtelen olyan az élmény, mintha az ember lexusban ülne - szinte teljes csönd.

Ezt leszámítva igazából autónak tökéletes: a vezetése még élvezetes is annak, aki szereti a közvetlen mechanikai élményt, amit az autó ad. Megbízhatósága és minősége példás, 7 évesen úgy adtuk el az autót, hogy hibamentes volt, semmi baja nem volt az autónak. A nagy hasmagassága és erősített futóműve tökéletes a magyar utakra.

Helyette vettünk egy új 2015-ös MCV-t, már az új 0.9 TCE motorral, ami sokkal csendesebb. Megint egy Daciára esett a választás, mert már nem tudom elképzelni sem, hogy plusz milliókat költsek arra, hogy puha műszerfala legyen az autómnak, meg úgynevezett presztízse.

- Termosztát, egy-két gömbfej, stabilizátorpálca.

Renault Solymár

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008