Fehér ló fia :)
Az elöző autó egy huszonéves 1310 es Dacia volt, motorjával semmi gond nemvolt a kasznit ette meg a fene + a fatter el is hanyagolta a karban tarását.Nem volt más választás uj autó kellett a családnak. A román állam segitségével zuzdába került a régi vöröske és beszámolták új autó vásárlásakor. Apám "Dacia fun" és a budget sem engedte egy Audi megvásárlását ezért maradt a Logan. Eleinte 1.4 es alapmodelt akart mivel, hogy a legolcsobb a legjobb alapon, 2 hét győzködés után rávettem, hogy azért az mégsem lenne jó 5let. Igy jutottunk az 1.5 dci Preference tipushoz aminek már 3 éve tapossuk a pedáljait hol a fatter hol én (a fia 22 évesen).
Az autó keveset fogyaszt, de ezt mindeki tudja akinek hasonló motorizációjú autoval volt dolga.Menet teljesitménye elég jó, ha a többi benzines Logan-hoz hasonlítom. Hegyre nincs olyan 1.4 , 1.6 os ami leküzdené, :) oszt amikor a hegy másik oldalára érünk hirtelen mindegyik benzines erőre kap és lefele csak úgy száguldanak.
Kényelem: tágas a beltér de a minőség hiánya jól érezhető.
Rádásul mindig kiszáláskor akárhányszor az ajtóhoz nyulok megüt az áram lentebbi képen látható menyire feltöltödik az ember ha az ülésekben mocorog.Nemjó dolog benne barátnővel gyors mozdulatok végzésére. :)
Ráadásul hosszú nyari utakon egésznapos vezetés esetén ragadnak a müanyagok, beleizzadás veszélye az ülésbe.
Gyári fények jók de vettem belle H4 bixenon 6000 -est igy mégjobb az esti látás.
Fentartási költségei nem sokkal olcsobbak söt egy-egy alkatrésznél drágább is mint pl egy Peugeot 307 , Astra, Megane, egyes Octavia.
Ezeket az alkatrészeket néztem meg:fék pofa, tárcsa, kuplung,olaj és levegő szürő,féltengely stb.
Durván enyit a Loganról remélem még sokaig élvezem a társaságát. Szereti a család is.
- Kormány összekötő mind kétfelöl
- Egyéb semmi eddig
Mida - Dacia Renault Nissan szakszervíz
Olaj cserénél "rossz" olajat ajánlottak 15w40 mobil1 került bele, majd következönél vettem Castrol Edge-t 5w40
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | 1310 | Következő autója? | Fatter dönt |