Autók » Dacia » Logan (2004)

Logan 1.5 dCI

Autó ...... SZERETEM!

Hát hol tudnám kezdeni. Talán ott hogy erdélyből írom ezen sorokat. Az autót mint olyan 38.000km-ben vettem át. Azelőtt atestvérem használta mint cégautó. Mostmár én hajtom és hát őszintén megmondva nem a testvérem tempójával használom. Fenntartásaim voltak a kocsival kapcsolatban, "Hát Dacia, meg ez meg az." de őszintén minél többet vezettem annál jobban megszerettem. Ténylegesen szinte egy rossz szavam nem lehet rá. Vannak kis hibái de elnézhetőel egy ilyen "low buget" autótól. Nagyon agresszív tud lenni, igaz meg kell pörgetni a motort hozzá de a hatás sem marad el. Tempót tud tartani. Igaz 120 felett oldalszélben az embernek olyan érzése támad hogy a kocsi repül, de szélcsendben a 150-et is megfogja, de ennél a sebességnél a motor 4500-körül forog és nagyon kéri a 6. sebességet ami nagy sajnálatomra nincs benne:( Amúgy az autóval olyan helyeken jártam ahol még kisterepjáróval is elgondolkodtató végigmenni. Kopog, zörög meg minden de ahhoz képest hogy milyenek itt az utak, pláne az erdei földutak megbocsájtható neki. Egyetlen dolog van ami pokolian idegesít... az pedig a szélvédő párátlanítása. A jobb és bal oldalon mindíg párás marad egy jó 7cm-es sávban ami igen kellemetlenné teszi a vezetését. A barátaimmal is megszerettettem az autót. Ők is elismerik mostmár hogy a Logan-t lehet AUTÓnak nevezni.
Sajnálatos módon rövidesen át kell adjam az autót mivel újjabb munkakörrel bővült a vállalat, és az egy olyan autót kíván immár amivel a Logan nem nagyon versenyezhet.
1 szó mint 100.....Bátran bele lehet vágni egy Logan vételébe. (próbáltam mindegyik motorral 1.4, 1.6, 1.6 16V,) de én igazán a diesel változatot ajánlom.

- Hátsó kerékcsapágy ment meg (baleset következtében)
- Első teleszkópcsere (Rohadt nagy gödör)

Autopress Simo Székelyudvarhely

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006