Autók » Dacia » duster (2019)

duster 1.0 tce 100 comfort

A mindenes

Kitűnő mindenes autó. Kompakt méretű, ezért könnyen tudok vele a belvárosban parkolni, viszont kellően tágas akár 5 személy és csomagjaik szállítására is. Meglepően kényelmesek a hátsó ülések, hatalmas a fejtér, elegendő a lábtér. Bár ez az elsőkerekes változat, könnyedén megbírkózik könnyű tereppel vagy földutakkal is, miközben autópályán is jól érzi magát.

Az 1.0 tce motor nyilván nem egy erőgép, de a hétköznapi használathoz elegendő, hosszú utak teljes terhelés mellett is könnyedén abszolválhatók vele. Hiányzik azonban a 6-dik fokozat ennél a változatnál és alacsony fordulaton (2700 alatt) nyomatékszegény a motor. Aki szeret dinamikusan autózni inkább nagyobb motort válasszon, bár 2700 felett tartva a fordulatot így is jól lehet haladni, sűrű váltóhasználat mellett. Előzéshez mindenképp vissza kell kapcsolni, de a megfelelő tartományban már jól húz a motor. A fogyasztás főleg városban és autópályán használva 7-8 liter, országúton akár 6 literre is lemehet. Aki spórolni akar és sokat pályázik, inkább a dízelt válassza.

Az autó belseje egyszerű, de komfortos és igazából minden lényeges extra benne van. Legfőbb panaszom, hogy a komfort változatnál nem raknak az ajtókönyöklőre szövetborítást, ez kényelmetlen hossú utakon, illetve a Bluetooth mikrofon sem túl jó minőségű hívásoknál.

Összességében ez egy jó ár-érték arányú autó ami robusztus, megbízható és kényelmes, miközben szerintem nagyon jól is néz ki. Sznoboknak nem való, ők inkább vesznek majd 10 éves használt Német Prémiumautót ugyenezért a pénzért, hát egészségükre. Őszintén szólva én is inkább használt autókat nézegettem de itt az 5 év kiterjesztett garancia számomra eldöntötte a kérdést, én nem vagyok hazárdjátékos, hogy visszatekert órájú használtautót vegyek a magyar piacról vagy egy kétes hírű neppertől.

- Semmi

Fenntartási költség (8) Évjárat 2020