A Merci motoros Duster
Sokat vártunk rá, mivel a Merci motorosat akartuk.
Prestige felszereltséggel, meg mindennel, amit még bele lehetett kérni, kivéve a bőr belsőt, mert nem szeretjük.
Előzőleg két újonann vett Dacia Sandero Stepway-ünk volt (1,6i meg 0,9Tce), amikkel nagyon meg voltunk elégedve. Mindegyikbe 100-100 ezer km ment bele, gyakorlatilag meghibásodás nélkül.
A Duster minden motorvariánsú verzióját kipróbáltam, így egyértelművé vált, hogy a 130 vagy 150 LE-s Merci motorosat választjuk. Végül a 130 LE-set választottuk.
7 hónapja használjuk (6300 km) és maximálisan elégedettek vagyunk!
Sokkal jobb, komfortosabb, csendesebb, felszereltebb és elegánsabb, mint az elődei. A menetteljesítménye pedig nagyszerű! Ez a negyvenedik autóm 45 év alatt és a Trabitól a 200 LE-s BMW-ig sok féle volt. De ez az 1,33Tce 130 LE-s Mercedes-Nissan-Renault motor bizony igen meglepett a maga óriási nyomatékával és nagyon jól hozzápasszított 6 sebességes váltójával. Akkorákat gyorsít hogy eszméletlen!
Persze szép nyugodtan hajtva a 240 Nm nyomaték és a kitűnő váltó miatt, 3000-es fordulat fölé nem is pörög a motor, mert egyszerűen nincs értelme agyonpörgetni. 130-nál 2700-at forog a motor, igen csendes még az autópályán is.
A 150 LE-s verzió teljesítménykülönbsége egyáltalán nem érzékelhető. Kipróbáltam. Hogy végsebességben van 6 km/ó különbség az erősebbik javára, az meg teljesen érdektelen. Viszont bő 200 ezerrel drágább.
Eddigi átlagfogyasztás 7,5 l úgy hogy sokat megyünk autópályán. Csak országút - város kombináció pedig 7 literből megáll. Ez szerintem rendben van, hiszen egy SUV-ról van szó.
Apró negatívumok azért vannak. A távolsági reflektora meglepően gyenge! A tempomat kapcsolóját a kézifék mellé helyezni blődség volt. A hátsó ajtó nyitásakor a kalaptartó felemelkedése után vigyázzni kell, hogy az ember a homlokát ne vágja be az éles szélébe. No de ennyivel azért lehet együtt élni!
Csak ajánlani tudom azoknak, akik kokettálnak vele!
- Semmi
Még nem volt szervizen.