Autók » Dacia » Duster (2010)

Duster Exception 1.5 dCi 4WD

Családi csomag

Terepjáró kellett, mert olyan helyen lakunk ahova kétkeres télen nem megy fel. Három gyerekülés elfér hátul igaz becsatolni az öveket kihívás. Középen is hárompontos öv van. Fehér színbe kértük fekete kerékjárati ívekkel amitől terepjárósabb az összkép. Vonóhorog a Country Pack része, így utólag nem kell külön levizsgáztatni. A zene kormányról működtethető, bluetooth kihangosítható, öt telefon elmenthető. A műbőr ülések, kormány, váltó mellett a hótálcák jól passzolnak színben is. A csomagtér nagy.
Ami javításra szorul: igazi traktorhangja van a keresztirányú tetőlécek már ötven felett fütyülnek. A csomagtér világítás fél perc múlva kapcsolódik csak le, így indulás után zavarhatja a mögöttünk jövőt. Az lpg-sek miatt a dízelesek is hatalmas nem zárható tanksapkát kaptak.
Ennyiért - kiegészítőkkel együtt - 4,65 millió hibátlan és bőven megérte.
Fogyasztáshoz: emelkedős földúton öt személlyel automata állásban 8 liter a fogyasztás. Télen a drágábbik dízelt tankoltuk, pöccre indult az éjszakát a hóviharban töltve az utcán. Emelkedőn ötszöri nekifutásra legyőzte a 60 cm-es hóátfúvásos torlaszt! Hihetetlen volt...az összkerekes audi nem jött fel hólánccal.
Csomagtér: nem sikerült még nagybevásárláskor sem telepakolnunk...
A piliscsévi cross pályán a háromszor-négyszer annyiba kerülő SUV-okat verte.

- A kerékjárati íveket trehányul ragasztották fel. - 20000 km-nél tönkrement a hátsó elektromos ablakemelő. - A budakalászi szerviz semmire sem használható. - A hátsó bal elektromos ablakemelő motor leégett majd újra szervíz mert beragadt... - Az éves szervíz 55.000 ft, kgfb 19.000, casco: 60.000 - Viszont pöccre megy mindenhol.

Első szerviz 50,000. Sima olajcsere semmi más.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2012
Előző autója? saxo Következő autója? duster
Verdikt (9.0/10)

Dacia Duster 2010 (2010)