Román Renault ?!
Apám 1986-ban vette 120ezer Ft-ért (ha jól emlékszem) és ugyanennyiért adtuk el 1998-ban. Csak közben legalább ennyit rá is költöttünk. Nagy boldogság volt a családban mikor végre megkaptuk, mert ez volt az els? autónk. Az öröm azonban egy id? után kezdett alábbhagyni. Mellesleg kék, fehér vagy piros színek egyét rendeltük, aztán sárgát kaptunk, de ez nem az autó hibája. Az már annál inkább, hogy az els? útján a gy?ri Merkur telep és Pápa között felforrt a h?t?víz. Kés?bb pedig sorra jöttek el? kisebb nagyobb gondok, a pénzt pedig csak költöttük. Többször volt, hogy imádkozni kellett hogy hazaérjünk, de egyszer ott kellett hagyni és busszal jöttünk haza, akkor a sebességváltó adta meg magát.
A "precíz" illesztéseknek köszönhet?en állandóan süvített be a leveg? a m?szerfal alatt valahol, ami télen elég zavaró volt. A hátsó ülés gyakorlatilag egy rugós kanapé, ami bár vegülis kényelmes, csak menet közben imbolyogva rugózik és képtelenség egyenes ülni rajta.
Na jó, igazságtalan lennék, ha csak rosszat írnék róla, mert mentünk vele a családdal nyaralni többször is, többszáz kilométer távolságra és azért többnyire elvitt minket ahová kellett. Ett?l függetlenül nem sírom vissza, rengeteg gond volt vele. Örülök, hogy megszabadultunk t?le, egy autószerel?n keresztül a románok vették meg és kivitték az országból.
- Tulajonképpen minden, egyszer?bb lenne felsorolni mi nem romlott el
- Els? féltengelyek (többször is), h?t?ventilátor, sebességváltó mechanikája, h?t?víz termosztát, gyújtás elosztó (többször is), gyújáskábelek, generátor, sárhányók és az oldallemezek rozsdásodtak, gyújtáskapcsoló, az üléspozíció beállító mechanika, rendszeresen lemerült az akksi (hiába cseréltük kis azt is), rengeteg megszüntethetelen elektonikai hiba a m?szerfal visszajel? lámpáiban és a küls? világításban
- Valaki ezt írta az ítéletében: szervíztapasztalatok gy?jéséhez kiváló. Egyetértek!
különböz? kisebb autószerel? m?helyek Pápán és környékén
Az értékelés azért 10-es, mert végülis mindig megjavították
De már nem emlékszem mennyiért.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1986 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Suzuki Swift 1,3 GLX sedan |