Pitesti táltosa
Faterom vette a Merkurtól, addig csak hétvégén, majd 90-ben mikor Audira váltott már csak én használtam, így igazából csak jó másfél évig volt az enyém, de ez is elég tapasztalatot adott...
Közösen hoztuk el a kocsit a Merkurtól ( az egész család felment Pestre ), szerel?t is vittünk magunkkal, ennek ellenére útközben leesett a stabilizátor.
Hátrányai: A féltengelyeket folyamatosan ette, 7-8 ezer km-enként kapott ujakat v. felujitottakat, valami mindig folydogált bel?le, olaj állandóan a motorból, egyszer kétszer a váltóból, nameg a h?t?viz, 3 h?t?t is cseréltünk, utoljára valami tuti h?töt raktak bele, mint kiderült az iarki, v iráni R12- b?l, ami ugyan ki nem lyukadt, nem is forralta a vizet, viszont f?tés se volt...A fútóm?ve ujkorától egyszer?en állithatatlan volt, 5-6havonta kisérleteztek, jobb nem lett, ette a gumikat. 2X is elment a hengerfejtömítés. A rothadás meg nagyon ment neki, habár rögtön kapott utólagos alvázvédelmet, bitumenes masszával jó fél centi vastagon, így is kirohadtak még 3 éves kora el?tt teljesen a csomagtartó alja a sárvéd?k és küszöbök, egyébként az els? pöttyök fél évesen bukkantak el?.
El?nyei: Nagyon kényelmes, egy új buzukit is simán kenterbe vágna, Zsigákhoz, Warnyúkhoz képest nagyon pörg?s és kisfogyasztású.A csomagtere bazi nagy.Az alkatrészt pedig a piacon a románoktól megvehettük szinte fillérekért.Az eladása is egyszer? volt, kalapos románok leszólitották az összes daciást, így elég szép summát kaptam érte, elég is volt egy kissé lepattantabb nyugati gépre.
- fékek leveg?södése, h?t?, mindenféle zárlat, féltengelyek, futóm?, kuplung,jó sok rozsda
vagy 10 helyre
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1986 |