Nem, nem, soha - román autót!
Els? és utolsó román autóm. Mikor eladtam sokkal jobban örültem, mint mikor megvettem. (Azt hiszem a Merkur és valamennyi tulajdonos is ugyanígy golndota.)
Egyedül az ülései emlékeztettek kultúrgépkocsira. Franciásan lágy rugózása megpakolva a hátsó sárvéd? gumi koppanásával járt, így folyamatos morgó hangot adott, amikor egynél több személy utazott benne. Fényszórói elvakították a szembejöv?ket, akik anyáztak is rendesen. Sajnos minden m?szaki vizsgán (az els?n is) kormányösszeköt? gömbcsuklót és fékbetéteket kellett cserélni. (Néha azon kívül is.) Mindenhol le tudot robbanni minden el?zetes hibajelenség nélkül, a legváltozatosabb okokból. Legtöbbször az elektromos berendezéseivel volt baj. A karosszérián kívül. Az ugyanis életveszélyesen átrozsdásodott hat éves korára - a padlólemez és a küszöb elváltak egymástól, így ki lehetett látni köztük. Félelmetes volt 80 km/h-nál a látvány. Mikor eladtam, a próbaúton halálfélelmet hozott rám leend? román gazdája, aki bár tudta mibe ül, 80 km/h sebességgel húzatta a kocsit a piros lámpától 80 méterre. Azt hittem, nem tudunk megállni. Még élek. Igen nagy ráfizetéssel adtam el kb. a vásárláskori árát megfelezve. Én jártam jobban.
- Karosszéria (tet?t kivéve), futó- és kománym?, illetve azok gumi alkatrészei, generátor, akkumulátor, a fényszóró "megvakult", minden izzó és biztosíték (táblával együtt), üzemanyag- víz- és olajszivattyú, gyújtógyertyák (teljes sor), kipuffogórendszer, els?- és hátsó ablaktörl?motor, ajtózárak, kárpitok, ablakemel?k.
Szabó Sándor karosszéria lakatos "mester", Szandasz?l?s. Nagyon sokáig és nagyon csúnyán dolgozott. (Persze ittasan én is csúnyán dolgoznék, csak hát én munka helyett nem iszom.) Viszon legalább az árai t?rhet?ek.
Nánai László autószerel? mester, Szolnok.
Ha megmondom mit szeretnék megjavíttatni, megjavítja. De csak azt. Ha a hibát nem veszem észre ? sem. Drágán dolgozik.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1987 |
Előző autója? | Lada VAZ 2102 | Következő autója? | Lada VAZ 2107 |