Bordó förtelem..1310 TL
Merkurtól vettük 0-km esen. Szépséghibával azonnal meglehetett venni.Ocsmány kopott bordó színben. Már az els? nap majdnem megfött mert, a ventillátor nem kaccsolt be..Persze ez apro hiba volt a többihez képest. Indultunk nyáron balatonra, ki elötte a benzin kútra. Megtankoljuk. Elindulunk és kurva benzin szag van...hátel?ször nem értettük és fater nyomta a gázt tovább:) Aztán csak megállunk..Kinyitjuk a csomi ajtót és a csomagok alja ázik a benzinben..ázott..tucsogott!! Jól indult a nyaralás..
2 hét mulva fater nézi az olajszintet és száraz a nívo pálca..nem csöpögött és nem füstölt..szeritem egyszerüen feldolgozta valahogy a motor..
Fántásztikus rugózása volt..Igaz két börönd be hátra és a kipufugót vertük a földre...Lórévi kompok rémálmai voltunk:) Direkt kiszálunk amit tudnuk kiveszünk..fater óvatosan oldalazva megy fel...kkrsssshhhh..és már hántottuk fel a komp feljáróját..visszafele szintét..Na akkor fater rakott bele valami kurva er?s rugót..Na innent?l Mad Max dácsia lett:)
Bírt minden terhelést de üresen nem igazán tudott az úton menni...Az eleje ment el?re, a hátulja meg csak pattogott jobbra ballra..
Jött a tél és a f?tés vmi bámulatosan nulla volt.Egy trabiba több volt állítom..El?ször vizhiányra gondoltunk..de vészes tempoban nem ette, szal nem ez lehetett a hibája.
Sose volt egy lóer? gyár..egyszer mentünk vele 140 el de a kipufogo nem birta és szétrpedt és félig leszakadt a hátsó dob..Na innent?l kezdük igazán utálni..Ajtók ugy nyikorogtak,hogy a fülem belefájdult..A zsirzás egy-két órára (esetleg napra) megszüntette a nyikorgást...de csak addig.
Nyáron mindig hallottam a nyitott ablaknál,hogy fater mgjött:)
Aztán fater még megprobált vele taxizni de álladoan beszart vmi..gyujtás az csak jelképesen volt jó.
Aztán 89 augusztusába mennénk ujra nyaralni,mikor is nem találja fater lenn a parkolóba..Lemegyek és h?lt helye..ellopták:) Háát mitne mondjak nem búslakodtunk. Vmi hülye román tuti hazavitte:)
A biztosító fizetett hálisten:) Nem hiányzott és nem is fog..
- Null km-esen vettük de már akkor szar volt. Fütés nuku, fék szinte semmi, ajtók alig nyiltak,tankot fullra nem lehetett tölteni.Az olajat bámulatosan edte..Vizet se vetette meg:)
Már nem emléxem..
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 1988 |