A kicsi Bordó
Nezzek el nekem,de csak jot fogok meselni rola. O mar csaladtag. Sosem adjuk el,ebben biztos vagyok. Megszakadna a szivem ha elvinnek tolunk,es ha arra gondolnek hogy par ev mulva bedaraljak valahol.
Az autot 1973 ban gyartottak,mar elottem a csaladban volt.A szuleim autoja meg ma is. Ezen kezdtem a vezetest 6 evesen apu oleben uldogelve,aztan amikor mar leertem a pedalokat akkor egyedul is. Az volt am az erzes.Szegeny bordo amit kibirt a kezem alatt az azert nem mindennapos. Elkezdodott mar ott amikor 15 evesen futottam le a vederrel a lepcsohaz moge autot mosni,aztan a vege mindig az lett hogy kiprobaltuk termeszetesen,hadlam jo lett-e a mosas :) Akkoriban minden kanyarban huztuk a kezifeket mert az tetszett. Aztan amikor meglett a jogsi 18 evesen,akkor az egesz haveri kor ebben pislogott. Egyutt hallgattuk hogyan ordit a sport-hatso dob 5500-nal,es egyutt magyarazkodtunk a rendoroknek hogy ez az ert nem olyan hangos na. Rosszabb esetben egyutt alltunk sorban a kasszanal,es egyutt pengettuk ki a buntetest amit rank szabtak. Mindig voltunk benne legalabb 5en. Es toltuk neki,ahogy a csovon kifert. Volt 2 banim mar futottam le es vettem 2 deci benzint ra. Toltuk mi neki rendesen.Eloztunk mi mindent,de termeszetesen minket senki,csak akinek megengedtuk nagyritkan,vagy akit nem vettunk eszre De tenyleg jol ment. Egyszer uldoztunk egy Golf IV SDI-t es aztan le is nyomtuk 160-nal.Aztan tobbszor megismeteltuk. Igaz ezek mar a hulyeseg hatarat suroljak,epeszu ember nem igy jar vele. Neki a 90-100 a normalis utazosebesseg. Az felett megno a szelzaj,megallni is nehezebb mar.Nagy elonye hogy mindenki ert hozza nalunkfele. Meg en is. Olcso hozza az alkatresz,de van boven.Evente egyszer-ketszer kidobunk belole minden diot-mogyorot es megint nincs baj egy darabig. Fillerekbol megvan az egesz.Uton sosem hagyott meg senkit. Figyelni kell ra,apolgatni es akkor meghalalja.Joo,nem autopalyara van kitalalva,igaz apuek voltak mar vele Magyar-Cseh-Nemetben (negyen,akik kozul egyik keresztanyam volt,aki akkor kb nyomott ugy 120 kilot) es nekik sem voltak nagy gondjaik az autoval. Aki ismeri az oregem az tudja,hogy O sem alszik az uton,volt kitol orokolnom. Persze a bordonak is voltak gyenge napjai, ejszaka leteszem az autot, megy mint az agyugolyo,masnap reggel meg nem akar indulni,aztan ha megis akkor nyeklik-nyaklik.Aztan belejon.Szerencsere ritka az ilyen. Garazst csak ujkoraban ha latott,mindig kint alszik a draga.4-5 evente ujrafenyeztessuk mert elegge megviselik a kornyezeti tenyezok. Igy a rozsdat is kikuszoboljuk. Kicsit bosszant hogy neha-neha kinyitjak az ajtoit es megfujjak az MP3-at belol,meg ami keznel van.
Mostmar csak masodik autonak hasznaljuk,hetvegi hazhoz jarunk vele,kempingezni stb.Kimeljuk a dragat. Kozben tobb auto is volta csaladban,es lessz is, de ez maradni fog.
Azthiszem akkor voltam igazan boldog ember amikor a bordoval jartam.
- van meg par alkatresz amin irja hogy Made in france. Ezeken kivul nagyjabol minden cserelve lett az idok folyaman.
Regebb mi javitgattuk,aztan lett par autoszerelo haver akik apoljak.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1973 |
Előző autója? | Ez volt az elso | Következő autója? | Ez marad/barmi ami jo arban van |
Verdikt | (7.9/10) |