Szubjektív összehasonlító "teszt"
Sokáig hezitáltam amíg ismét egy új Picassó-nál kötöttem ki. A korábbit ellopták :(. Most úgy indultam neki, hogy bármit, csak ne új legyen és ne Picasso. Szóba jöhet? autók használt (50-60e km) Avensis Verso, új vagy alig használt (2e km) Corolla Verso, Renault Grand Scenic, új Zafira voltak vagyis 4,5-5,5mió árkategória.
Szempontok sorrendben a válasznásnál az alábbiak voltak:
Hátsó ülséseken kényelmesen férjen el három feln?tt, nagy és jó alakú csomagtér, kényelmi felszereltség, harmadik üléssor, ár.
Nem volt szempont: Sok száz lóer?, márka image
Valamennyi versenytársat tüzetesen megnéztem, beleültem stb.
Vélemény:
A Picasso-n kívül, legfeljebb még az Avensis Verso mondhatja el, hogy három feln?tt [három gyermekülés] elfér. Zafira, Corolla: hátul fapad.
A Picasso csomagtartója550l, széles és jól pakolható. Toyotánál csak az Avensis, Scenic-nél csak a Grand rúgott labdába. Szerintem a Corolla Verso legnagyobb hibája a kis (397l-es csomagtartó). Zafira csomagtartóilag korrekt. Aki két-három kis gyerekkel idul útnak, annak nem kell részleteznem, mennyit számít az a +150l. Avensis: régi modell, minden felárért. Corolla felszereltségét tekintve elmegy. Scenic: nevetséges, hogy csak a Privilege bír azzal a felszereltséggel, ami otthonossá tesz egy autót.
Egy családi egyter?nél az els?dleges szempont, hogy elvigye a családot és a sok csomagot A-ból B-be, legyen kényelmes, kényelmi eszközökkel jól felszerelt de azért sem baj ha nem 6mió hanem csak 4.
Corollát vettem volna ha: legalább 500l-es a csomagtartója, nem lenne olyan sz?kös hátul és nem lenne olyan rideg fekete minden belül. Grand Scenic-et vettem volna ha: Nem kellene vagyonokat fizetni azért, hogy szép világos kárpit, CD lejátszó, digit klíma, metálfény, hátul is elektromos ablakemel? legyen az autóban (Privilege).
Tudom, hogy ez a Picasso kifutó modell, jön az új, de MOST ennél az árnál (4.0mió), és ezzel a felszereltséggel (CD, digit klíma, tempomat, fényérzékel?s fényszóró, es?érzélel?s ablaktörl?, exlusive bels? hangulat, b?rkormány, alufelni, metálfény, tet?csomagtartó, oldallégzsák, 2év korlátlan garancia stb.) egy 5 f?s család számára optimális választás.
És a harmadik üléssor? Mindegyiknél kritikán aluli (Kivéve talán az Avensis-t). Puszta marketing fogás. Alig lehet bemászni, nyakában az ember lába és csomagtér nuku. Aki 6-7 személyt szeretne szállítani, ne is gondolkodjon ebben a kategóriában.
- A réginél semmi. Azzal 15e km-t mentem.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Picasso 1.6i V | Következő autója? | Új Picasso, ha nem rontják el. Egyter? |
Verdikt | (8.7/10) |