Nem hittem volna, de szuper
Hét évig céges autót használtam (Passatok, Saab) a családi futkosó egy Suzuki Swift. Után pár hónapig Opel Astrám volt, azt cseréltem le új 1.6-os, benzines Tendance Picassora, elsősorban az ára és a mérete miatt (az Opellel voltunk Horvátországban: mint a lomtalanítók, minden tele volt).
A Picassot nagyon nem bántam meg. 2006 december óta nyúzom, főként nem városban. Hely: soha nem tudtam teljesen kihasználni, pedig ült már benne 4 felnőtt, két gyerek, csomagok és egy virágkoszorú. Végre nem fáj a derekam: jó a magas francia ülés. Szállításhoz beválik a kivehető ülés. A futóműve kényelmes (soha ilyenem nem volt) és stabil. Csendes, jól lehet zenét hallgatni. Tulajdonképpen csak a pakolóhelyek hiányzanak: a mobiltelefont nincs hova tenni, azaz a műszerfalon elférne, de ott meg süti a nap (tartót nem akartam barkácsolni).
Minden fontos benne van: manuális klíma, két első elektromos ablak, fűthető tükrök, ABS.
Lényegében semmi nem hibásodott meg rajta 10 hónap és 20000 km alatt (illetve a műszerfal világításának szabályozóján az egyik led gyárilag nem égett, de ezt azonnal cserélték). A 20 000-es szerviz 45 ezerbe fájt, egész tűrhető. Tény, hogy beltere zörög, de ezzel meg lehet békélni, sokkal inkább, mintha nem zörgő de kényelmetlen autóval kellene.
Ősszességében: aki ennyi pénzért (3,4 milla) két gyerek mellé jobbat tud, az mutassa meg…
(Folyt. köv.)
- Garanciában azonnal cserélt, gyárilag hibés visszajelző led. Más semmi.
Citroen Őrmező
Bp., XI. ker. Vizsla u.