Autók » Citroën » Xsara Picasso (1999)

Xsara Picasso Sx 1,6

Kényelmes jóbarát - de csak a garázsban!

Márkakereskedést?l vettem, leellen?rízhet? (59000 km), szervízkönyves Picassomat. A feleségem, a gyerekek egyaránt szeretik, és a hihetetlen sok probléma ellenére - még mindig - én is. Nagyon kényelmes, jó az úttartása, keveset fogyaszt, és belül hatalmas - luxusosztálybeli érzést kelt, a réges régi 7-es BMW -re emlékeztet. Kár hogy ilyen pocsék anyagokból építették, lejáratják vele a híres fest?m?vész nevét is. Bp. -en, és közeli vidéken, a délutáni csúcsban, és éjjeli id?szakban Taxi üzemmódban használtam - tehát hajszoltam szegényt. A taxizás átlag 2 - 3 év alatt hazavág minden autót. ez természetes. Nade ez azért túlzás! ) 93.000 km-ig csak kissebb hibák jöttel el? ( fedélzeti komputer kapcsoló - egyszer?en egyik pillanatról a másikra elfelejtett tovább m?ködni. Nem javítható, az irányjelz?-ablaktörl?-cdrádió irányítóval együtt lehet csak cserélni. Kb. 6 szor cseréltem izzót, mire rájöttem, hogy a gépkönyv által javasolt izzó nem bele való, stb. ) Hanem 93 ezer után! Hetente jönnek el? a komolyabb hibák, amik mind az autó azonnali leállásához vezetnek ( AC pumpa, generátor, kerékagycsapágy ), ráadásul minden jelzés nélkül, hirtelen. Autóm egyedi kedvtelése : a komolyabb hibák hajnali 3 óra körül jöttek el?, valamilyen kietlen elhagyatott helyen, pusztában vagy erd? közepén. A motorja viszont hiba nélkül, tartósan m?ködik, nem egy versenygép, de a 140- es utazót 5 személlyel, megrakva is jól bírja, és fogyaszt hozzá - nem túlzás - 7 litert! Azoknak ideális választás, akik nem mennek többet évi 20000 km- nél. Nekik is el? fognak jönni a hibák, csak sokkal ritkábban. De a kert végébe gyermekjátéknak is nagyszer?.

- AC pumpa (88.000.-), kormányszervó - pumpa (115.000.-!), izzócserék (kb. 10 szer), fedélzeti komputer kapcsolója (46.000.- lett volna), kerékagy csapágy, 2 db gömbfej (köszi Bp.), els? féktárcsák (24.000.-), generátor (52.000.-), gyújtáselektronikai javítás (26.000.- csak a munkadíj!).

Citroen Wallis ( IV. Váci út ) - jajjj! Több napos várakozás után sikerült megjavítaniuk az autót rettent? drágán, ami jó is volt 1600 km-ig. A második javítás már ingyenes volt. Kedvesek voltak, csak egy kissé kapkodósak.

Citroen Vác Hát igen : vidékre kell járni javíttatni! Bejelentkezés után azonnal fogadtak, feltárták a hibát, megrendelték az alkatrészt, és beszerelték- mindezt egy nap alatt, átadás el?tt lemosták az autót. Közben kaptam kávét, és kedves mosolyt. Azt hittem milliárdos Rolls tulajdonos vagyok.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2003
Előző autója? Focus Következő autója? Ford Focus C-Max
Verdikt (4.8/10)

Citroën Xsara Picasso 1999 (2000 - 2007)