Kényelmes jóbarát - de csak a garázsban!
Márkakereskedést?l vettem, leellen?rízhet? (59000 km), szervízkönyves Picassomat. A feleségem, a gyerekek egyaránt szeretik, és a hihetetlen sok probléma ellenére - még mindig - én is. Nagyon kényelmes, jó az úttartása, keveset fogyaszt, és belül hatalmas - luxusosztálybeli érzést kelt, a réges régi 7-es BMW -re emlékeztet. Kár hogy ilyen pocsék anyagokból építették, lejáratják vele a híres fest?m?vész nevét is. Bp. -en, és közeli vidéken, a délutáni csúcsban, és éjjeli id?szakban Taxi üzemmódban használtam - tehát hajszoltam szegényt. A taxizás átlag 2 - 3 év alatt hazavág minden autót. ez természetes. Nade ez azért túlzás! ) 93.000 km-ig csak kissebb hibák jöttel el? ( fedélzeti komputer kapcsoló - egyszer?en egyik pillanatról a másikra elfelejtett tovább m?ködni. Nem javítható, az irányjelz?-ablaktörl?-cdrádió irányítóval együtt lehet csak cserélni. Kb. 6 szor cseréltem izzót, mire rájöttem, hogy a gépkönyv által javasolt izzó nem bele való, stb. ) Hanem 93 ezer után! Hetente jönnek el? a komolyabb hibák, amik mind az autó azonnali leállásához vezetnek ( AC pumpa, generátor, kerékagycsapágy ), ráadásul minden jelzés nélkül, hirtelen. Autóm egyedi kedvtelése : a komolyabb hibák hajnali 3 óra körül jöttek el?, valamilyen kietlen elhagyatott helyen, pusztában vagy erd? közepén. A motorja viszont hiba nélkül, tartósan m?ködik, nem egy versenygép, de a 140- es utazót 5 személlyel, megrakva is jól bírja, és fogyaszt hozzá - nem túlzás - 7 litert! Azoknak ideális választás, akik nem mennek többet évi 20000 km- nél. Nekik is el? fognak jönni a hibák, csak sokkal ritkábban. De a kert végébe gyermekjátéknak is nagyszer?.
- AC pumpa (88.000.-), kormányszervó - pumpa (115.000.-!), izzócserék (kb. 10 szer), fedélzeti komputer kapcsolója (46.000.- lett volna), kerékagy csapágy, 2 db gömbfej (köszi Bp.), els? féktárcsák (24.000.-), generátor (52.000.-), gyújtáselektronikai javítás (26.000.- csak a munkadíj!).
Citroen Wallis ( IV. Váci út ) - jajjj! Több napos várakozás után sikerült megjavítaniuk az autót rettent? drágán, ami jó is volt 1600 km-ig. A második javítás már ingyenes volt. Kedvesek voltak, csak egy kissé kapkodósak.
Citroen Vác Hát igen : vidékre kell járni javíttatni! Bejelentkezés után azonnal fogadtak, feltárták a hibát, megrendelték az alkatrészt, és beszerelték- mindezt egy nap alatt, átadás el?tt lemosták az autót. Közben kaptam kávét, és kedves mosolyt. Azt hittem milliárdos Rolls tulajdonos vagyok.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Focus | Következő autója? | Ford Focus C-Max |