Autók » Citroën » Xsara Picasso (1999)

Xsara Picasso 1.8 Exclusive

Formás, kedves és bumfordi, de megbízhatatlan

A formaja kapott meg az autoban eloszor. Nekem meg most is tetszik a bumfordi alakja. Csak az a szomoru, hogy ennyi...A franciak szep formakat terveznek, ugyelnek a kenyelemre is de a minoseget nem ismerik. Uj auto leven nagyon bosszantott, hogy egy csomo idegesito dolog kijott rajta: vezeto ulese recsegett, mint a nagyi regi karosszeke: nem tudtak megcsinalni! A konzol hulyesegeket irt ki: valamit kicsereltek az elektronikaban; volt mikor nem volt hajlando elindulni: nem talaltak az okat. A kasznyi ugy 5e km utan elkezdett recsegni, ropogni mar kisse hibas uton is (brrrr). Belso vilagitas 1x megfekudt. Igy, majdnem 2 ev hasznalat utan ugy megutaltam az autot, hogy el is adtam es vettem egy Honda Stream 2.0-t, amit mar 3 eve hasznalunk es nagyon meg vagyunk vele elegedve (micsoda jo valasztas volt!!!). Szoval, kenyelmes, aranyos, de a minoseg agyonvert mindent. Az 1.8-as motor kicsit gyengusz, azota (2001) mar ugye van 2.0-as motor is, bar azt nem ismerem. Az uj Picasso nagyon szep, guszta es csabito, de eszembe sem jut, hogy kacerkodjak vele.

Ezzel a jargannyal az bosszantott fel igazan, hogy uj autot vettem, hogy minel kevesebb gondom legyen vele, es ezek utan allandoan volt valami, amin torhettem a fejemet. Ha valakit nem zavarnak ezek az "aprobb" dolgok es fontosabb a desing a minosegnel, annak jo vetel. Komolyabb gondja nem volt, viszont ami elojott az rendkivul idegesitett.

Roviden: 10 ev mulva vissza lehet terni es megnezni, hogy a franciak haladtak-e valamit a minoseg teren... Addig meg: forget, avoid!

- vezeto ules, fekek, elektromos hiba (valamit kicsereltek, mert a konzol hulyesegeket irt ki)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? - Következő autója? Honda Steam 2.0 Sport
Verdikt (4.9/10)

Citroën Xsara Picasso 1999 (2000 - 2007)