Autók » Citroën » Xsara Picasso (1999)

Xsara Picasso 1.6

Ezt olvasd el, biztos nem veszel ilyet, csak rémálmodban!

Kezdjük az elején! 29ezerrel vettem, szép volt, jó volt. 49000 km-nél hajtókar kikönyökölt, komplett motorcsere (egyenesen Franciaországból rendeltem), saját jól bevált autószerelőkkel javitattam, mindez majdnem 1millába fájt nekem. (Még mindig fáj, gyógyszert kellene szedjek rá). Azóta eltelt 2.5 év, a motor jó. Váltásnál kopog a váltó, de már úgy megszoktam a hangját, hogy zavarna, ha nem hallanám. 90ezernél féktárcsacsere, azóta az ABS nem működik, és persze az erre utaló figyelmeztetés ott figyel a computeren. Kb 2 havonta kirakja a computer a kis sárga motorjelet, hogy azonnal vigyem szervizbe, mert gond van a motorral. Leállitom, ujrainditom, és két hónapra megszabadulok a sárga jelzéstől. :-) Kipufogóshoz és klimáshoz úgy járok, mintha ott laknék. (Csak ki ne szórják, mert akkor fizethetek albérletet). Lehet tél vagy nyár, a gépkocsi csak abban az esetben hajlandó elindulni, ha előtte lévő nap mentem vele, más esetben az akksiban annyi "cuffla" sem marad, hogy a nyitókulcs elforditásakor, kinyisson minden ajtót a központi-zár. KOPOG, ZÖRÖG, CSATTOG, de lassan ezt is megszokom :-) . Jobb oldali ablakemelő szorul, a bal oldali meg már meg is adta magát (elszakadt a bowden). Per-pillanat a hátsó futóműnél lévő torziós rúd végén lévő 2 db csapágy adta meg magát, már ki sem merek menni a vassal az útcára, mert az emberek azt hiszik, hogy lánek, és fejvesztve menekülnek, óvóhelyet keresve. A két csapágy ára 16ezer (csak az egyik oldalra, tehát ez kétszer), a javitási költsége meg egy vagyon. Lehet, jobban járnék ha felgyújtanám. HA EGYSZER ELADOM, ÉS BÁRKI ÚJRA FRANCIA AUTÓVAL LÁT MEG ENGEM, LŐJÖN NYUGODTAN FEJBE, .... MERT MEGÉRDEMLEM!

- 49000 km-nél hajtókar kikönyökölt, komplett motorcsere (egyenesen Franciaországból rendeltem), mindez majdnem 1millába fájt nekem. Váltásnál kopog a váltó. 90ezernél féktárcsacsere, azóta az ABS nem működik. Kb 2 havonta kirakja a computer a kis sárga motorjelet, hogy azonnal vigyem szervizbe. Kipufogóshoz és klimáshoz úgy járok, mintha ott laknék. Lehet tél vagy nyár, a gépkocsi csak abban az esetben hajlandó elindulni, ha előtte lévő nap mentem vele, más esetben az akksiban annyi "cuffla" sem marad, hogy a nyitókulcs elforditásakor, kinyisson minden ajtót a központi-zár. Jobb oldali ablakemelő szorul, a bal oldali meg már meg is adta magát (elszakadt a bowden). Per-pillanat a hátsó futóműnél lévő torziós rúd végén lévő 2 db csapágy adta meg magát. A két csapágy ára 16ezer (csak az egyik oldalra, tehát ez kétszer), a javitási költsége meg egy vagyon.

Szentendre, Pomázi út, Patent kkt

Fenntartási költség (1) Évjárat 2002
Előző autója? mondeo Következő autója? Mercedes A classe
Verdikt (1.8/10)

Citroën Xsara Picasso 1999 (2000 - 2007)