Családi kirándulóautó
Ott kezdeném hogy nem ilyet akartam venni, csupán az előző autómat (Peugeot 206 1.4 HDI) feltétlenül le akartam cserélni, mivel az csak egy rossz vicc volt (hagytam magam rábeszélni, hogy új autót vegyek, fél évig bírtam). Ezt cseréltem egy egy éves Picassora. Nem bántam meg.
Előnyei:
Hatalmas, felső kategóriás autókat megszégyenítő belső tér, öt felnőtt kényelmesen elfér hosszú úton is. Rengeteg a rakódóhely az utastérben, még hátul a padlóba is van süllyesztett doboz. A csomagtérről annyit hogy két fordulóra elhoztam vele egy teljes szekrénysort (persze dobozban, összeszerelés előtt). Ebben rendesen elfér a gyerekülés is. A külsejéről megoszlanak a vélemények szerintem szép, az enyém graffitszürke volt fóliázott üvegekkel, alufelnivel, így még talán sportosnak is lehetetne nevezni. Sokan sokalják a fogyasztást, én 8 literrel eljártam átlagban és elég dinamikus tempóban, szerintem egy ekkora autótol ez nem sok.
Hátrányok:
A nagy tengelytáv miatt hatalmas fordulókör, ez szűkebb parkolókban nem igazán jó, de hát ez nem is városi autó. A 95 LE-s motor gyenge ehhez a kasznihoz. Az előzéseket meg kellet gondolni, nemritkán harmadikba is vissza kellet kapcsolni országúton is. Autópályán 140 fölött nagyon hangos, 183 volt a legnagyob sebbesség amit ki tudtam hozni belőle, de itt már nem biztonságos, ez nem versenyautó. Kanyarokban megdől, ez inkább megszokás kérdése, de nem veszélyes, (eleinte féltem hogy felburul). Az oldalszélre nagyon érzékeny, ez főleg autópályán érezhető.
Utóirat: A francia autókat általában lehúzzák, pedig nem kéne. Nekem több is volt és egyikkel sem volt semmi probléma. Persze a rendszeres karbantartásokat pl. olajcsere mindig el kell végezni. Amúgy ez a típus lett a német autóklub (ADAC) szerint a legmegbízhatóbb egyterű.
Ezek után joggal kérdezhetik miért cseréltem le: ennek csak egy oka volt mindig is egy nagy teljesítményű lépcsőshátú autóra vágytam. Ennyi!
- Lehet hogy néhányan nem hiszik el, de semmi!!!
Végh Autóház - Zalaegerszeg
Kedvesek, gyorsak, de mint minden márkaszervíz ez is drága!
Autócentrum - Zalaegerszeg
Már megszűnt, felszámolás miatt. (nem véletlenül)
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |
Teljesítmény | (4) | Km vásárláskor | 12000 |
Előző autója? | 206 (ez csak egy eltévelyedés volt) | Következő autója? | Saab 9-5 2.3t |
Verdikt | (5.9/10) |