Családi kedvenc
2001-re vartuk elso gyerekunket, szerettem volna egy autot venni: valamilyen 1.6os kombit (kiprobalt modellek: Skoda Octavia, Honda Civic, Renault Megane es Citroen Xsara).
Sokat megneztunk, vegul leginkabb az Octavia es a Xsara jott volna be, de mindenhol azt a valaszt kaptuk, hogy 2-3 honapot kell varni.
En pedig "azonnal" szerettem volna. Az egyik kereskedo szolt, hogy epp all a VAM szabadteruleten par elorendelt Picasso, mi lenne, ha...
Nos az lett.
1.8 benzines, viszonylag jo felszereltseggel, Tiziano voros.
Kellett par km megszokni a magas ulespoziciot, a digitalis, kozepen elhelyezett muszerfalat, par francias megoldast.
De aztan mar csak azt mondhatom, hogy a csalad maximalisan megszerette. Mert
* kenyelmes
* hihetetlen praktikus
* hatul 2 gyerekules koze meg be tud ulni egy felnott (!)
* az utas menet kozben siman hatra tud menni rendet teremteni a hatso traktusban
* jo nagy a raktere
* van egyenisege
* sose romlott el
Nyugjeim:
* gyenge klima - nagy uvegfeluletek, nagy legter
* derektamasz hianya
* tempomat hianya
Az 1.8i motor epp jo bele. Nem erolkodik, tudja mozgatni a nem kis kocsit. De nem csinal belole versenyautot - amire se a magas epitese, se a fekei sem teszik alkalmassa.
A ~100eKm alatti atlagfogyasztasa 8.6 literre jott ki, 9-10 varosban, 6-7 fouton.
Autopalyan a lelektani hatar kb 150km/h, e felett nagyon megugrik a fogyasztasa - persze menni tudna gyorsabban is.
Mi amugy vagy varos+hideg motor+par km tavolsag vagy autopalya+150km/h+sokszaz km tavolsag viszonylatban hasznaltuk, normalis kozuton nem igen jart...
Nem a vilag legjobb autoja, de egy egesz jo kocsi megfizetheto aron, kifejezetten jo felszereltseggel.
Valoban elgedettek voltunk vele => a kovetkezo kocsink egy ujabb Picasso lett...
- Motortarto bak csavar.
- 100eKm-nel az egyik kipufogosarut hegeszteni kellett.
- Viszonylag gyakran kellett tompitott izzot cserelni.
Citroen Xektor Veszprem
Citroen Toth Szfvar