Autók » Citroën » Xsara Picasso (1999)

Xsara Picasso 1,6 16v

család tojása

A négy tagú családomnak rendkívül kényelmes, tágas, a magas üléspozíció miatt nagyon jó a kilátás, és jól átlátható az egész utastér. Az 550 literes csomagtér mérete is elegendő egy hosszútávú nyaraláshoz 4 fő részére. A fogyasztással szintén meg vagyok elégedve, a Budapest- Bécs útvonalon 130-140-es tempóval autóztunk, és 7,1 litert evett. A lekerekített formának köszönhetően rendkívül csendes, szélzaj semmien tempónál nem tapasztalható. A motor hangszigetelése is megfelelő, indulásnál hallani csak egy kis motorhangot, amig az ember felkapcsoll 5.-ig, de országúton semmi. Szeretek nagy tempóval autózni autópályán, de 160-170-es tempónál is csendes.A végsebessége több mint a gyári adat. A gyár 180km/h határozott meg, én sík útun 186km/h-val haladtam, de még ment volna feljebb is csak a forgalmi szituáció meggátolt. Szerintem egy 1.6-os 110LE-s motortól nem rossz. A hátrányai csak szőrszálhasogatás.Pl nehéz CD-t cserélni 1,3,5,-ös fokozatban, És nincs háttámla keménység állítás. Más negatívumot nem tudok felsorolni. Nagyon kellemesen csalódtam a Francia autókban.

- Gyári hibásak voltak az első féktárcsák, kb 8000 km-nél jött ki, hogy fékezéskor berázta a kormányt. Ez garanciális időszakban történt, ezért szó nélkül ingyen kicserélték, azóta tipp-topp az autó.

Citoen sipos, Érd

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? 626 DITD Következő autója? C4 picasso
Verdikt (7.7/10)

Citroën Xsara Picasso 1999 (2000 - 2007)