Ambivalens francia
Utálom és szeretem is.
Utálnivalók: alsó fordulaton nyomatékgyenge motor, csak hörög, de nem húz. Pörgetni kell, akkor húz, de a pörgetés meg nem illik egy családi egyter?höz. Hosszú áttételek (1-esben 52 km/h, 2-esben 85 km/h a vége, minek, nem értem). A fékek harapnak, mint állat, de rosszul adagolhatók. Dudálni nem lehet vele, mert olyan er?vel kell nyomni a kürtöt, hogy félek, hogy felrobban a lufi. Gyári rádió halál gyenge, 2 (!) hangszóró van az egész bazi nagy autóban. Nincs fordulatszámmér?, hihetetlen! Digitális m?szerfal van, nincsenek analóg m?szerek, er?s megszokást igényel, mint ahogy a középen elhelyezked? m?szerfal is. A bels? visszapillantó a legváratlanabb pillanatban leesik az öledbe, el?ször majdnem infarktust kaptam. Francia összeszerelési min?ség (magyarul szar).
Szeretnivaló: belülr?l marha nagy autó, családosoknak ideális (2 gyermekem van). Hátul 3 egyforma (!) ülés, a középs? is pont akkora, mint a 2 széls?, mindhárom hátsó ülés kényelmes. Hátsó üléseken is korrekt lábtér, a feln?ttek is kényelmesen elférnek. Nincs kardánbox (a m?szerfalon van a sebváltó), ezért a hátsó középs? ülésen ki lehet nyújtani a lábat el?re egészen a m?szerfalig. S?t, menet közben is el?re lehet kolbászolni a hátsó ülésr?l, ami elég kevés autóban jön össze. Nagy (550 liter) csomagtartó. Piszok jó, hogy a vezet?ülés teherautósan magasan van, mindent belátni bel?le, ez nagyon biztonságos érzés. Marha jó és hatékony az automata légkondi, gyorsan csinál h?vöset, de nem fúj a melledre szélvihart. A szokatlanul nagy tengelytávnak köszönhet?en (2760 mm) piszok jó az egyenesfutása, autópályán semmi nem tudja letéríteni az útról, olyan, mintha sinen menne. 150-160-at megpakoltan is lehet tartani vele, ilyenkor még elég csöndes is. Országútra, autópályára, hosszú távú utazásra való, városban nem olyan kényelmes. Viszont tele van rekeszekkel, tárolóhelyekkel, nagyon jó pakolható, igazi családi kocsi decens családapáknak. Street racserek, dinamikus yuppik, szinglik kíméljenek!
- A fedélzeti számítógép néha önálló életre kel. A fényszórók 1 év után egyszerre kiégtek. Az ajtók automata záródása (10 km/h felett) 1 év után elromlott. Az autó belseje zörög, nyekereg. Úgy különben komolyabb dolgok nem voltak, csak ilyen aprók, általánosságban megbízható járgány.
Citroen Pásztor, XV. Szentmihályi út.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Corolla | Következő autója? | – |