Autók » Citroën » Xsara Picasso (1999)

Xsara Picasso 1.6i Elite

A család elegáns barátja

Igazi családbarát, nagyon tágas, sokféleképpen alakítható, meglepően nagy belső terű, praktikus és kényelmes autó, fiaim kedvence. Az elite szinten a krómcsíkokkal és a világos belső hangulattal kifejezetten elegáns a megjelenése is. Kategóriájában az ár - érték aránya szerintem a legjobb, minden fontos felszereltég benne van, megfontolt haladásra a teljesítménye is bőven elég. Apróbb részletmegoldások /tetősín rögzítési helyei, itt - ott kopogős, sorjás műanyagok, először nem az ablaküvegre, hanem a lapátra spriccelő ablakmosó, hátsó elektromos ablakemelők gombjainak elhelyezése, csak magasságban állítható kormányoszlop, fordulatszámmérő hiánya, kissé nagy illesztési hézagok, nem túl masszív benyomást keltve becsukódó ajtók, sorjás ajtókilincs / lehetnének kifinomultabbak is, de hát végül valamitől csak olcsóbb lett az autó, mint konkurrensei. Összességében azonban kiforrott és általános jó benyomást keltő autó, nem is okozott nekem csalódást, sőt várakozáson felül teljesít, így megelégedettséget és igazán örömteli autózást nyújt.

- A sebességváltó szoknyája kilyukadt, kissé lekopott a festék az ajtóbehúzó karról, garanciában azonnal kicserélték, így hibátlan lett újra minden. Az ablaktörlő lapátjait, karral együtt az újabbéra cseréltem,ezek laposabbak, így jobb a kilátás és erősebben, jobban is törölnek. Valamint gyári sárvédőgumikat kapott az autó mind a négy kerék mögé.

Citro-Markt Kft, Miskolc

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Megbízhatóság (9) Vezetett km 12000
Előző autója? Brava 1.6 16v Következő autója? Citroen
Verdikt (7.8/10)

Citroën Xsara Picasso 1999 (2000 - 2007)