A család barátja
Amikor megjelent a kocsi, a hátulja nem tetszett. Egyszer utaztam egy ismerős dízeles Picassojában, és lenyűgözött a térkínálata, kényelme, komfortja, menetdinamikája. (Korábbi kocsijaim: Trabant, Lada, Honda Civic 1,6;1,5;1;5, Honda Accord 2,0, Fiat Punto, Fiat Bravo1.6)
Bravo helyett Xsarát akartam venni, de szűknek találtam, s így lett Picasso. Sokáig vacilláltam a dízel és benzines között, de a dízel 700 EFt-tal lett volna drágább. A Brávámat megvásárló kereskedő azt mondta, neki is benzines 1,6-osa van, elég az, normál autózáshoz. Elhittem neki, s jól mondta.
A 96 LE elég, mert nagyon jó a váltó kiosztása, a normál forgalmi tempót autópályán is kényelmesen lehet tartani. Fogyasztás átlaga 8 liter/100. Városban, rövid szakaszokon 9 liter, országúton 6,9-7,1 között.
Rendkívül kényelmes a kocsi, magas üléspozició időseknek, hátfájósaknak kiváló. Ülések kényelmesek, akocsi tágas, sok rakodóhely, hátsó 3 ülés egyenként tologatható, dönthető kivehető. Keresztbetett lábbal lehet utazni. 3 gyerekülés kényelmesen elfér.
Alaphelyzetben is hatalmas a csomagtér, az ajtó kétfokozatban magasra nyílik (melyik kínál ilyet?). Ha kiszedem az üléseket 2m3-nél is nagyobb a csomagtér. Szállítottam már benne (!) kanapét, hűtőszekrényt (230 lit), 1000*2000 mm-es táblákat stb. Az elektronikus egységei programozhatók, pl. a tompított világítást a gyújtás kapcsolja be és ki. Az akkumulátora a vezető ülés alatt van, megkímélve így 5 évet is kihúz. Futóműve nagyon kellemes futású.
Szóval egy univerzális, praktikus családi autó. Tengelytávja nagyobb a szokásosnál, így rendkívül stabil, ami autópályán, nagy sebességnél élvezhető. Ennek egyetlen hátrány a van: elég nagy a fordulóköre, szűk helyekre beparkolni nehéz, elkél a tolatássegítő (enyémen elől-hátul van).
- Garancia idő alatt(vásárolt 5 év): - -önindító 60 ekm-nél - -leömlő öntvény törése 90 ekm-nél - -1 futómű csukló 90 ekm-nél - Garanciaidő után: - -kuplung kinyomó csapágy (komplett kuplung csere) 110 ekm-nél (a bal lábam és egy buta beidegződés volt a fő ok) 80 eFt. - -ablakmosó motor csere 128 ekm, 10 eFt
Székesfehérvár Citr Nagy
CIWO Szentendre