1,6-Dízeltlábú
Két ilyen autóm is volt/van.
Először 1,6-os benzinest vettem, de két éves volt, amikor balesetben tk-ra törött. Mivel igen szerettük ugyanilyet vettem, de most már 1,6-os dízelt.
Mindkettő a legtöbb extrát tartalmazó változat, árban annyival nem több, mint amennyi plusz kényelmet, használati értéket ad, szerintem megérte abba beleválasztani. Mondjuk az extrák mindig kicsit sutábban működnek, kicsit igénytelenebb kivitelezésűek mint egy német autóban, de ezen könnyen túltettem magam.
Ami jó: nagyon kényelmes, tágas (3 gyerekülés befér), hatalmas csomagtér, nagyon baráti áron mérik.
Kevésbé jó: a baráti ár valószínűleg használtkénti eladásnál is visszaköszön, működés néhány megszokást igénylő része (pl. refi húzásra működik, mint egy trabiban, nincs pohártartó, elektromos ablakok gombjai összevissza lettek elhelyezve).
Rossz: előre ferdén rémisztően nem látni ki, hiába az üvegesen osztott első oszlop. A benzines nagyon sokat zabál városban országúton egyaránt (9-10 l).
A dízel viszont sokkal jobb és takarékosabb, budapesti forgalomban is (5-6,5), menettulajdonságokról nem is beszélve. Bőven megéri a dízeles felárat. Én az 1,6-os dízelből is a gyengébbik motorost tudtam megvenni az adott színben, előtte egy hónapra kölcsönben használtam az erősebbik 1,6-os dízelt, de nem drámai a különbség, nyugodtan megvehető sztem a kisebbikkel is. Úgysem rakéta egyik sem, családi utazásra való.
Különösen rosszat nem tudok írni, mivel technikai problémák eddig nem voltak (kop-kop-kop), de a francia ördög sem biztos hogy örökké alszik, biztos ami biztos kértem a plusz 3 év garanciát
- két év illetve fél év alatt semmi
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Bora | Következő autója? | Még marad pár évig |