Autók » Citroën » Xsara (1997-2004)

Xsara 1,4

Viszály, csók, viszály, csók, viszály, csók, aztán sör

Saját kocsim még nem volt mikor vettük, és ez nekem nagyon tetszett, így fatert erre vettem rá, nehogy már full-unalmas opelt!!!
A kedves vásárló persze jóadag szeszélyt vásárol, de nem olyan félét akar, amit később kap a kocsitól.
A légkondi 30 fok felett tagadja, hogy be lenne szerelve, megszűnik létezni. Folyton szökik a gáz.
Eszi az olajat, mint a régi skodák, bár ez számomra aranyos apróság:) Ja és a garázsban is áll alatta az olaj, olyan ari, mintha bepisilt volna...lehet h el kéne vinni pszichológushoz.
A motor is tagadja, hogy be lenne építve, előzni nem jó móka vele, és az országúti fogyi is (természetesen) több mint amit megad a gyár. A motorról még annyit, hogy legalább csendes, jó a szigetelés, bár ez is csak 130-ig igaz. Vannak viszont néha előbukkanó rejtett nyomatékhullámai, néha semmi jóra nem számítok, de lenyomom a gázpedált, és jobb a nyomi, mint amire számítottam. Viszont előfordul az ellenkezője is:)

A külseje továbbra is tetszik, franciásan mercédszes érzés előről, ami kicsit bizarr, de hát ez már csak ilyen: francia lány, vagyis szoknyaemelgető. Sosem tudni mi van a púder és a fityula alatt!!!
De ha már nem szűz, és kiismerted, a közösen kiérlelt hagyomány jót is hozhat a kapcsolatba. Meg rosszat is, pl: 130-nál zúg az ablaktörlőlapát a széltől, sosem sikerül jól beállítanom az első ülést, a saját suzukimban tovább bírom elől, mint ebben.
A csomagtér plusszpont, a rádió, és az anyagválasztás is, kivétel az ajtón lévő műanyag, és a fekete szín - bár ez utóbbi valamiért ebben a kocsiban inkább könnyed komolyság, mint halott-kultusz (=passat).

Jó az útfekvése, de nem a kényelem rovására, ugyanis szépen csillapítja az úton lévő meteoritzápor okozta aknákat.

- légkondi
- a kocsi jobbra húz
- lamdaszonda
- számítógép...ó jaj

valahol a rózsadomb környékén
eléggé mélák

Fenntartási költség (3) Évjárat 2001
Előző autója? astra Következő autója? legközelebb inkább lebeszélem a fatert a franciáról, pl: toyota
Verdikt (3.9/10)

Citroën Xsara 1997