Autók » Citroën » Xsara (1997-2004)

Xsara 1.4 sx

Sokan szidják, de lehet szeretni, én szeretem.

Nos a citrom 2002-ben került a családhoz új autóként. Akkor alternatívák voltak az opel astra G, peugeot 307. aztán ár/érték arányban ez nyújtotta legtöbbet. szép kék színű lett. a 75 lóerőtől nagy csodát várni nem nagyon lehet, de közlekedni, dinamikusan haladni lehet vele. sőt néha még kicsit huligánkodni is hagyja magát. legerősebb pontja a kényelem, az ülések, akár elől, akár hátul kifogástalanok. rugózása is megfelelő, bár az utak miatt ráfér időként egy kis generál a futóműre. műanyagok kicsit kopogósak, de nem vészes. alkatrészellátásnál vegyes a kép. hűtőventilátort kellett vennem hozzá egy rókával való találkozás után, 70e Ft! viszont az első lököst 10-ből megúsztam, bontottat. kopóalkatrészek cseréje átlagos áron megy. elektronika nincs mindig a helyzet magaslatán. apróságok, de bosszantóak tudnak lenni. középkonzolon kiégett izzó, fűtőventilátor nyikorgó hangot ad, generátor megadta magát. lehet ezeknek köze van a komolyabb hifi installációhoz, nem tudom.
külsőleg szubjektív a dolog, nekem tetszik, így hogy átalakított első lököst kapott, hátra a gyári szárny került, plusz egy új alufelni garnitúra és hátsó szolid sportdob van pluszban.
Az ablakokra légterelőket tettem esztétikai szempontból és hogy a víz ne csurogjon be nyitott ablaknál :-)
hidegben indul, nincs vele gond. mostanság sajna kint parkol, előtte fűtött garázsban volt, ott azért nagyon pöcc-röff volt. hidegben nagyon mocorognak a műanyagok a beltérben, értsd menet közben hallani ahogy összeérnek, egymáshoz súrolódnak.
Konklúzió: Megvannak a francia, néha bosszantó, hibái, de ezektől eltekintve egy nagyon szerethető autó, én szeretem.

- Kormánykapcsoló (garanciális csere), generátor 100e km után - valószínűleg a hifi install miatt. tompított égők rendszeresen, ki is cseréltem xenon-ra, azóta hibátlan. kipufogó középdob, indításgátló időnként megmakacsolja magát - kopp-kopp, már rég csinálta. ülésmagasságállító.

még garis volt citroen eger, plusz néha az alkatrészt is onnan szereztem be, egyébként helyi citroeneshez hordom.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2002
Előző autója? astra 1.4i Következő autója? ...
Verdikt (6.7/10)

Citroën Xsara 1997