Nem megy,de legalább sokat fogyaszt.
Kezdeném a rosszal inkább.Az elektronikája mehetne a levesbe is akár, annyira bizonytalan és rossz. ( ablakemelő,bajuszkapcsoló,fényszórók,trafóval egybeöntött gyújtás )
Váltója nem túl stabil,de hát minek is? Ez nem egy WRC :)
Csapágyak, szilentek borzasztóan gyorsan kopnak.( állítólag citroen betegség )
Ha alkatrészt vásárolsz hozzá,azt gondolnád h 14 éves autó, lófingért is hozzájuthatsz bontott alkatrészekhez...hát NEM.
Lomha jószág hisz nagy tömeghez kevés a 75LE.
Gondolkodom a jó tulajdonságokon...
Sehol nem hagyott még cserben, motorikusan megbízható, nem ereszti,nem folyatja el az olajat, meghálálja a 10.000km-enkénti olajcserét.
Nagyobb problémáktól eltekintve 1. autónak jó választás volt, hisz amiken kibukott nálam az időszerű cserék voltak, (kuplung22000km,katalizátor21000km,kipufogó150000km,trafó200000km) mondhatni járulékos veszteségek.
Elvisz A-ból B-be, télen-nyáron indul pöcc röff módon, és kényelmes benne vezetni.
Írhatnék módosító ötleteket, hogy ha az úgy lenne, ha az amúgy lenne, de fölöslegesnek érzem, hiszen valószínűleg egy másik autót belsejét copy-znám ide, ami nem egy citroen xsara lenne :)
Összességében nem bántam meg, és szeretem mert hűséges típus vagyok :)
Eladni már nem fogom, mert inkább lehasználom addig, amíg van élet benne.
- Első ablakemelők borzasztóak.4 év alatt 3x cseréltem. Ablakemelő motorjuk gyenge, szélterelő berakása után, nem bírta felhúzni az ablakot. - Baloldali bajuszkapcsoló rakoncátlankodik a mai napig... Index és duda egy kapcsolón nem túl jó ötlet.Indexel bármilyen behatás nélkül is. - Trafó csere... Könnyű lenne ha nem lenne francia, és ha nem lenne együtt a gyújtással.( 30.000 FT ) - Kuplung csere 220000km-nél (állítólag ennyit bírnak 210e-230e km) - Katalizátor csere ( nem fiatal, tehát nem lehet szidni a konstrukciót ) - Fényszórók kb. fél évet bírnak :D felváltva égnek ki 4-5-6 hónap után -
Z. Zoltán Bp. 15.Kerület
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2001 |