Autók » Citroën » Xsara (1997-2004)

Xsara 1.6 break

Megbízható szürke egér

Szerintem kár leírni a citroent mint márkát. Tény hogy nem egy világklasszis autó de mint családi gép 100%-osan megállja a helyét. Nekem szerencsém volt egy idős házaspártól vettem az autót, bár semmi kedvem nem volt egy családi kombihoz, (inkább egy st200-ast vagy egy mustangot hajszolnék) de úgy alakult, hogy kombi autó kellett, és ezt találtam legjobb ár-érték arányban. Hozzáteszem a céges kocsink ugyanez a típus és évjárat csak 1.4-es motorral és 240e!!!!! Km-el.És mindenki üveghangig hajtja! És semmi baja!!!!!. Mikor elmentem megvenni a hányinger kerülgetett. Hogy én családi kombit? Még az apám is leröhögi a hajamat. A csajomról nem is szólva. Eddig ami nem 3 centire volt a földtől, és nem kezdődött legalább 2-vel a hengerűrtartalom be sem ültem. Na mindegy elhoztam az autót...... ÉS MEGSZERETTEM! Jaja. Az égvilágon semmi baja nem volt eddig. 11 éve van jogsim, és ezalatt az idő alatt 13 autóm volt többnyire más-más típusok de ennyire megbízható nem volt egyik sem. Vannak kis hibái: recseg ropog a belső kárpit( meg lehet szokni) Az elektromos ablakok kapcsolói a műszerfalon vannak, ez még nem lenne önmagában komolyabb hiba, de a használattól a két ablakemelő gomb közti műanyag híd eltörik és sajnos a két gom beesik. Megkérdeztem, egy citroen márkaszervízben és zt mondták hogy ez idővel MINDEGYIKNÉL így jár, a megoldás pedig csak és kizárólag a műszerfalburkolat cseréje. Kb.50e.Egy kis műanyag pöcök miatt!!!! Na én ennél zsidóbb vok gondoltam úgyhogy fogam magam és vágtam fémlapból egy ugyanolyan formát mint ami kitört. Működik!!! Ugyanolyan hbátlan mint az eredeti. Ja az eredeti kipufogók csak 60000km-t bírnak, utána cserések (bosalt ajánlom.Nekem bevlt) Illetve még egy apró citroenes furcsaság, Az üzemanyagjelző, szinte sosem mutat pontos értéket a szint 1/4 alatt. Amúgy mentünk vele görög tengerparttól elkezdve a törökökig és soha nem volt vele semmi baj.

- Kipufugó rendszer katalizátortól hátrafelé teljesen 45e (bosal)
- A féklámpák vezetékei elmelegedtek kb. 6e

Nem nagyon kellett szerelőhöz vinni hálisten, az olajat egy barátom cserélte.:)

Fenntartási költség (9) Évjárat 1999
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.3/10)

Citroën Xsara 1997