Lecseréljem? Minek?
2002-ben vettem újonnan. Árához képest a katalógusok szerint ez volt a legjobban felszerelt és leggyorsabb autó ebben a kategóriában. A meghibásodás nélkül levezetett 175000 km magáért beszél. Kicsit stresszes vele a közlekedés, mert pl. az autópályán a nagyobb autók semminek néznek és villognak akkor is, ha elötted is mennek. Az elgyorsításnál jön a meglepetés: 4.-ben 180 fölött megy és az emelkedő sem számít, így a 130 LE-s TDI-k sem ellenfelek. Az elöbbiek persze csak itthon érvényesek. Közben voltak a Xsara mellett más nagyobb kategóriás autóim is, de mindig jó volt visszaülni. Kényelmes és minden kézre esik, jól megy, keveset fogyaszt, megbízható, alacsony a fenntartási költség. Mivel az autó nekem pénzkereseti- és munkaeszköz, ezért nem is kívánhatnék tőle többet. Közben néztem az új autókat és olvastam az "újautó" ítéleteket. Sokan többet szívtak az új autókkal 2 hónap alatt, mint én közel 5 év alatt, pedig nem használtam kímélő üzemmódban. Lecseréljem? Minek?
2008. Vettem új autót (a legmegbízhatóbbnak tartott márkát), de szerencsére a Xsara-t megtartottam, így -amikor az új autó 2x is cserbenhagyott- volt mibe átülni. Azóta átléptem vele a 200000. km-t és még mindig semmi baja!!! Hihetetlen: a karosszéria hibátlan, a belseje is újszerű állapotban van és még mindig simán futja a 200-at!
- -Irányjelző kapcsoló (garanciában)
- -üzemanyag szintjelző (kalibrálás garanciában)
- -kipufogódob
- -2 db stab. kar (csak 1 db volt rossz, de cseréltük mindkét oldalon)
- -ülésemelő szétesett (csavar visszaszerelés+ragasztó)
Az első garanciális szervíz után csak saját magunk szervizeltük, illetve cseréltük a kopó és forgó alkatrészeket. Az autó meghálálta.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Astra | Következő autója? | Anensis |