Kis szürke egér
Ott kezdődött, hogy két hét alatt autót kellett vennem. Keresési szempont az volt, hogy minél fiatalabb autó legyen relatív kevés kilóméterrel. Az autót jó áron sikerült vennem.
Első utam a szerelőhöz ment, hogy a szíjakat, szűrőket, motorolajat cserélje le.
Az autóra nem költöttem semmi mást. Fél évvel később elérkezett a műszaki ideje. Ekkor a fékrendszer a gumitömítések stb. cseréje jött -> 80000 Ft.
Nyáron 35°C-ban full klímával autópályán 160-as tempó után lejöttem a lejárón és 500m után a műszerfalon felvillant a szervíz lámpa az autó pedig leállt. Első sejtésem elektromos hibára irányult. Kb. 10 perc után az autó újra elindult.
Telefon a szerelőnek, másnap műszerrel megnézni. Szerinte a gyújtótrafó szállt el. Elsőre furcsa volt, mivel szerintem az nem lenne sporádikus hiba. De hát ő az autószerelő nem én. Pár nap múlva mehettem a cserére, de ezalatt is párszor megadta magát az autó.
Gyújtótrafó kicserélve, mehettem a kocsival. Ja kb 20 km után ugyanaz a hiba.
Telefon szerelőnek, újra műszer. Szerinte akkor az üzemanyagrelé a hibás. Másnap csere, és láss csodát tényleg az volt a hibás alkatrész.
Ezzel a kis mutatvánnyal buktam a gyújtótrafó árát, mivel az még mindig az autóban van.
Összeségében az autóval nem voltak problémáim. Motorja (1,6) szerintem az egyik legjobb a konkurensek között. Fogyasztásra 7l jött ki (fele-fele arányban város és országút).
Sokat használtam utánfutóval is ahhoz is ideális.
Csomagtartója a látszat ellenére nagy és jól pakolható.
- Üza. relé- 8000Ft (a szerelő kicserélte a gyújtótrafót is -feleslegesen! buktam vele 38000Ft-ot). Fűtőtest vízcsöve ~15000Ft. Kipufogó javítás ~5000Ft.
- Az első emblémát kb. 1 hónap után lelopták. Érdeklődtem, hogy mennyi lenne az új, de csak kompletten lehet megvenni 22000Ft-ért, ezért inkább hagytam.
inkább nem
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2001 |