Autók » Citroën » Xsara (1997-2004)

Xsara 1.4 SX Playback

Kevés pénzhez, kicsi családnak, megy, megáll, eljuttat ahová kell

Jó kis járgány. Sajnos nálunk minőségben lefelé történő csere miatt lett családtag. (olcsóbbra kellett cserélnünk jobb autónkat) Ez kicsit beárnyékolja a véleményezést. Ezt leszámítva elégedettek vagyunk vele. Kicsi, sportos járgány. Az 1,4-es motor elég jól viszi, ha már megindult. Lassan, városban araszolgatva az a gyengéje. Egyesben szinte nem is megy, azonnal kettesbe menne. Könnyen lefullad csúsztatott kuplunggal, ha tele van az autó. Autópályán vagy 100 magasságában vagy 120-130 felett szeret menni. Épp a normál utazósebességnél (110-120) a legzajosabb a motor. 120 felett viszont gyorsul(na) könnyen.
Hátul szűk a hely felnőttnek. Gyereküléshez praktikus a magassága a kilátás miatt, ám csemeték fejére vigyázni beszállásnál. Ki nem állhatom a lengő biztonsági-övcsatokat a hátsó üléseknél! Tortúra minden egyes gyermeküléses bekötés. Csak két kézzel lehet, így át kell hajolni a gyereken, szinte be kell feküdni az autóba. :-(
A csomagtér számomra kicsi, sötét és rosszul pakolható. A hátsó ablak szintén kicsi.
Mindettől függetlenül, nagyon kényelmes. Még nekem is, pedig én 180 magas és 110 kiló vagyok. Ha mögém ül valaki, akkor már kissé kényelmetlen az ülés előrébb húzása miatt. Az autó jól vezethető, könnyen fordul, lágyan rugózik, nem jönnek be az út egyenetlenségekből származó rezgések, zajok. A tárolórekeszek az ajtóban kicsik. Fél literes palack éppen, hogy elfér. (előző autóban a 1,5 literes is vígan befért) A kesztyűtartóban csak kesztyű fér, más nem.
Lényeg: ha nincs sok pénzed, ez megéri az árát, de ha van, vegyél nagyobbat, erősebbet. Max. két felnőtt, két gyerek számára.

- Üzemanyagmérés,távirányító. Ezen kívül csak vásárlást követően szokásos időszaki szervizelés. /Olaj, gyertya, féktárcsa, fékbetét, váltó szimering, ablaktörlőlapátok/ -

PJP Bt. Budapest, 1203, Budapest, Kende Kanut u. 15.Nagyon elégedett vagyok velük! Mindig udvariasak, fairek. (előző autómat is ide hordtam)

Citroen Őrmező, 1112 Budapest Vizsla u 1-3.Udvariasak, szolgálatkészek. Csak a távirányítót javították itt. (kiderült itt helyezték üzembe az autót annak idején. Kiadtak minden náluk fellelhető infót az autóról.)

Fenntartási költség (4) Évjárat 2003
Előző autója? 307 SW Következő autója? 5008