Autók » Citroën » Xsara (1997-2004)

Xsara 1,6 16v

Ez egy összességében jó autó

Kezdem azzal, hogy ez a verda egy főtaxis bérautó volt, ergó sokan sokféleképpen hajtották.
Mikor 2006.04 hóban megvettem az órában 65000 km volt.
Hogy ez valójában 165.000, vagy esetleg 265.000km- volt e, azt kideríteni lehetetlen.

Az viszont tény, hogy 300km-en megevett 1L olajat.
Hozzáteszem kereskedésből vettem és a múltját teljesen véletlenül tudtam meg, persze utólag.

Visszavittem a kereskedőhöz, majd beigértem egy pert neki, mire Ő rendkívül korrekt módon a motort a saját költségén meg generáloztatta.

Úgy kellett bejáratni, 2000km-ig nagyon finoman mentem vele, ezt meg is hálálja azóta is.

Most kb. 10.000.-km-en eszik meg egy liter olajat, de ezt nem tartom irreális értéknek, pláne mert pályán ugyancsak tolom neki.

Csak városban használva télen 10,5 liter a fogyasztás, nyáron 8,5-8,8 liter.
90-nél 5,6-5,8 liter.
130.-nál 6,8-7,2 liter kell neki.
160-nál 11 litert eszik.

Végsebessége 200km/h, ez bőven elég.
Utazósebessége amivel használom 160-170.km/h, ezt simán viszi.

Városban klímával nem jó, mert nagyon fogja a motort, inkább távolsági autó, hosszú útra viszont ideális.
A motor 3000.-től jól húz, alatta gyenge.

Kicsit zörög, kicsit nyikog a városi utakon, kátyukon (francia passzítás, műanyagok), pályán csendes, kb. 130.-ig, utána már azért hallani a hangját, de nem veszélyes.

Minden gomb, kapcsoló a helyén van, kivéve az elektromos ablakemelő gombját, ami a középkonzolra, hülye és lehetetlen helyre került.

Vezetőközpontú autó, kényelmes, 4 személynek is és nagyon jól felszerelt az árához képest.
Jó az úttartása, gyors kanyarban is fekszik, bár meg kell szokni, hogy "beijeszt".
Rossz híre és előélete ellenére teljesen meg vagyok elégedve vele.-egyelőre -

1 éve van nálam, de még egy izzót sem kellett kicserélni.
A típushibáiból semmi nem jelentkezett még.(Vagy már az előző gazdája kicserélt mindent.)
Amit cseréltem, az a természetes kopás kategóriájába tartozik.
Ez egy break, kicsit hajaz a formája a kombi mercire, jól pakolható.

-Kényelmesnek mondható, hosszú úton is.
-A belső tér, az anyagok és a kialakítás is megfelelő.
-Hibalista gyakorlatilag semmi.
-Egy jó középkategóriás méretű és középkategóriás motorral, viselhető fogyasztással, szerelt autó, jó ár/érték aránnyal.

Egyenlőre!!!

2007.11.04 frissítés

Jelentem esemény nem volt.Csak megy és megy.

Óra szerint 100.460.km van benne (kac-kac), ezért hogy valami támpontom legyen a további km-ekre nézve 2007.10.29.-én csináltattam rajta egy nagyszervízt.

Ami is állt a következőkből:
-olaj csere
-olajszűrő csere
-légszűrő csere
-pollen szűrő csere
-ékszíj csere
-vezérműszíj és a két görgő cseréje
-fagyálló leeresztés és újratöltés
-fékolaj leeresztés és újratöltés
Mindez bruttó 60.000.Ft volt, szerintem nem vészes.

Kicsit morog jobbra kanyarban a bal első kerékcsapágy, lehet egyszer csak majd egyenesben is megszólal, de az még szerintem odébb van

Más semmi. Még írok majd.

- Kuplung szett csere
- Féktárcsacsere+fékbetétcsere
- Bal első lengőkar gömbfej csere.
- 1db h7 izzó bal elöl (megjegyzem 4 perc alatt kicseréltem, ellentétben sok ügyetlen márkatársammal, pedig tényleg kicsi ott a hely)
- Ezek a hibák ennél a km-nél normálisak.
- Más baja nem volt még, lekopogom.

Győri maszek

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? pug 306 break 1,4 8v Következő autója? Még nem tudom, egyenlőre marad.
Verdikt (7.1/10)

Citroën Xsara 1997