Autók » Citroën » Xsara (1997-2004)

Xsara 2.0 16V Exclusive (100 kW)

Észrevétlen francia

Csatlakozva az el?z? Exclusive hozzászóláshoz egy pár gondolat:
Az ülés oldaltartása jó, de a háttámla rövid, ezért az én magasságomnál (190 cm) már kényelmetlen. Különösen, ha az ember a deréktámaszt is teljesen kitekeri.
A motor méretéb?l adódóan az autó elég jól megy (bár csak 3000 körül kezd el igazán húzni). Gyorsításkor a motorhang is kellemes.
Az utastér zajszigetelése sokkal jobb, mint pl. egy Astrában, vagy akár az el?z? Nissanomban.
Az izzócsere egy rémálom. Egyszer?en nincs hely az ember kezének. A helyzetjelz?höz csak a lökhárító levétele után sikerül hozzáférni (tisztára, mint egy Rovernél).
Egy év alatt sikerült beletenni közel 30 ezer km-t, de (lekopogom) eddig nem hagyott cserben.
Hátránya, hogy az 1,6-oshoz viszonyított plussz felszerelést (többek között a négy elektromos ablakot, es?érzékel?s ablaktörl?t stb.) a piac nem fizeti meg. Semmivel nem adnak érte többet, mint például egy egyhatosért, viszont a fenntartása drágább (városban kondival akár 11 liter is lehet a fogyasztás, városon kívül 8,5-8,6 liter, bár igaz, hogy utóbbit gyakorlatilag mindegy, hogy 120-nál vagy 180-nál nézem).
A futóm? feszes, jó úttartással (kicsi alulkormányzottsággal), de ez a pesti utakon nem feltétlenül el?ny.
A zárttárcsás Cirtoen felni egy agyrém (nincs középen lyuk, ezért sok helyen nem tudják centírozni, vagy javítani).
Az alkatrészek ára baráti. A küls? viszonylag jellegtelen (speciel én szeretem ezért, mivel nem látszik rajta a 137 paci).
Viszont az összes negatívumáért kárpótol, amikor a lámpától való indulásnál az Astrás, vagy a Focusos arcáról lefagy a mosoly.

- ABS lámpa (szakszervíz, két forrasztás az övfeszít?n, sok pénz kifizetése), kézifékszakadás, ezen kívül csak a szokásos elkopott alkatrészek voltak

Fenntartási költség (3) Évjárat 2001
Előző autója? Almera Következő autója? ?
Verdikt (5.9/10)

Citroën Xsara 1997