Autók » Citroën » Xsara (1997-2004)

Xsara 1,4 SX Perfect

Eric Clapton négy keréken

Els? autónk, el?tte semmi. Jó illata volt gyárilag, ezt nem tudtam elmondani a többi kiszemelt áldozatról. A Peugeot 307 kifejezetten büdös volt! Szagoltad már? :)
Szeretem? Szeretem. Szerettem. Imádtam. Amíg be nem ültem a céges Micrába. Kicsi, de mindent tud, amit Sára és NEM ZÖRÖG!!! Ajánlok egy továbbképzést a távoli Japánba a francia szakmuksóknak!No, vissza.
Lassú, lomha családi autó.
A sebváltó pl.kategóriákkal jobb, mint akár a 2001-es szériáé! Gyorsulással ne próbálkozz! Ha igen, köss mögé egy benzinkutat is. :)
Kivül vidám, belül vidám. Bár, így, három évesen már kicsit unalmas. A CD váltó jól m?ködik, néha még RW-vel is boldogul, pedig nem mai konstrukció!
Minden benne van, amire egy hétköznapi, els? autós ember vágyik.
A tolatóradar hasznos, mert csak a távollátók látnak ki bel?le.A szélvéd? cukorból van, még a légy is megkarcolja, vigyázni kell rá nagyon. Én nem tettem.
Van benne 4 légzsák! 4irányban tologatható kormány! Sok ketyere. Szép zöld m?szerfal, én jobban szeretem, mint a narancsot. A hideg vörös vagy fehér VV-r?l nem is beszélve.
A hátsó futóm?vet a gumimacik tervezték. Az már nagyobb baj, hogy be is építették! Er?s kanyarban öntudatlanul is a fékre lépek,holott nagyon, ismétlem NAGYON nehéz elindítani a fenekét. Csak így imbolyog. Fura. De ezért olyan kényelmes.
A fékek taposása közben átvillan az agyadon, hogy ezt talán mégsem kellett volna...és már le is fejelted a szélvéd?t. Megjegyzem, hátul csak dobfékek vannak! Ültem egy cimbim 1.6-osában, majdnem fenéken csókoltam az el?ttem men?t, mert megszokásból fékeztem...volna. Csak az nem állt meg! :)
A csomagtartó nagy. Aki ennél nagyobbat szeretne, vegyen Dacia Logant vagy Renault Thaliat és szeresse. Végülis belülr?l nem látszik milyen kívülr?l... :) Vagy vegyen Passatot 3 millerrel többért, ha telik rá. De akkor ezt most miért olvassa? :)
Szerintem ennél jobb autót ennyi pénzért nem lehetett kapni 2002-ben! Most? Nem tudom. Ha meg tudod szokni a folyamatos neszezést, bocs, zörgést:) és azt, hogy nem lehet vele az utcán vagánykodni, mindenképp jó választás lehet. Ami baj volt vele, az szerintem minimális. Legalábbis az enyémmel. Látom mások nem voltak ennyire szerencsések. Le is kopogom gyorsan, mert egy ideig nem fog telni másikra.Ennek is nyögöm a hiteleit...
Ha vásárláson töröd a fejed, téli gumival együtt keresd, mert aranyárban mérik ezt a peres fajtát. Nem is sok gyártó gyártja. 100 rugó 4 tappancs.
Mit is írhatnék még...Jah! A fényezése viszont kritikán aluli. Szerintem temperával festették és azt lakkozták le! :) Vigyázz rá és szép marad. Nottin´ gépi mosó, csak manuálban!!! Mondom én ezt, mint grafitmetál tulajdonos.
Sok szerencsét hozzá! Szeresd és viszont fog szeretni!!!

- "air pullution fault" computer frissítéssel megoldva, garancia után, de ingyé´!
- letiltott az M5-ön 150-nél a computer. Érdekes volt izomból kormányozni. Szoftver frissítés, garancia után, ingyen, azóta jó.
- Bal hátsó ajtó zárcsere, folyton kiírta, hogy nyitva az ajtó. Garanciában.

Citroen Király, Kecskemét. Volt hozzáért?, kedves emberke. Most a Peugeotnál dolgozik.:)

2 éves szervíz ugyanitt. Jól megvágtak 45e. Többet nem viszem. Nem zaklat fel a szervízkönyv. A leend? vev?t sem, ha látja, hogy jól bántam vele. Vagy Pestre viszem a központba. Úgyis mi építettük.:)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Következő autója? Nem T´om. Az utakat elnézve Lada Niva.:)
Verdikt (7.1/10)

Citroën Xsara 1997