Azt kaptam amit vártam: egy szeretnivaló francia macsek
Egy éve vettem vidéken, egy idősebb úré volt. Megkímélt, szép állapotban 57000km-rel. Ilyenre vágytam, sokáig keresgéltem. Nem csalódtam. Nagyon jóáron sikerült megvennem. Ismertem a francia kocsikat, mégis ez kellett. Eltekintve a bal első ablakemelő hibájától (ki a nyakam találta ki hogy az ablakot tartó tuskó műanyagból legyen, ezáltal könnyen törjön, és szétreszelje az ablakemelő mechanikát????) eltekintve nem volt sok gondom vele. Ha ez viszont beüt, akkor keresgélhetsz! Gyári 100 rugó - felejtős. Bontóban Pesten nehezen kapsz és drága 35-45000. Nyíregyháza mellet van egy bontó, ahol részegységenként is kapható az ablakemelő, ha van. Megúszhattam volna 5000-ből, de akkor még nem tudtam.
Gondom volt még a hűtővíz fogyás, de ezt olcsón megúsztam, tömítéscserével. A computer problémám is időnként visszajön, de a reptér mellet ezt is megoldották pikk-pakkra.
Egyébként hálás jószág, csendes, kényelmes, 4 fős családunknak bőven elég. Nem nagy étvágyú bent Pesten eljárok vele 8 literből, télen-nyáron egyformán.
Vidékre 6 literrel megyek. Téli nyári gumiváltás nem olcsó, a 195/55/15-ös papucsok miatt, de megéri, csak keresni kell jó gumist.
Menetteljesítmény... Nos, nem egy villámrajtoló, de 3000-nél már tényleg nagyon húz. 110LE érezhető, jól megy, rugalmas, főleg 3-asban 4-esben tud robogni.
Kényelmesebb és jobban felszerelt egy korabeli német autónál, és olcsóbb is, de hát francia. Én akkoris így szeretem ahogy van, elégedett vagyok vele, azt kaptam tőle mindig amire számítottam. Nem hagy ott, nem szivat meg, és megy rendesen.
- Bal első ablakemelő - Bontóból beszerelve 45000 (Nyíregyháza mellett állítólag alkatrészre bontva is kapható!!!!)
- Következő szervizig hátra lévő km számláló nullázódott (2x) Citroen Nagy 25000 (2x kellet visszavigyem miatta), budaörsi reptér ingyen
- Hűtőkör termosztát mellet csöpögő hűtőfolyadék budaörsi reptér 4000
- Lelopták az emblémát az orráról - hogy törne le a töke annak az állatnak!
Citroen Nagy - drága, és nem igazán ment elsőre a computer probléma megoldása
Budaörsi reptér (MOL kúttal szemben) - profik, udvariasak, korrektek, és OLCSÓK! Francia autókhoz bátran ajánlom bárkinek
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | – | Következő autója? | C5 vagy Picasso maradok a márkánál |