Az autópályák kiégett szemű réme
Egy jó kis fürge autót akartam, amelyben kényelmesen elférek. Ezekhez tökéletes a Xsara, elöl óriásfotelek, profi extrák (automata klíma, pazar gyári CD-s lejátszó, elektromos ablakok, ülésmagasság-állítás, kormány is állítható), ezek nélkül már el sem tudnám képzelni majdani következő autómat. De több extra nem is kell, az elektromos tükörállítás például már felesleges, le is tört a gombja.
A Xsara a szememben az autópályák királya, 180-nal még tuti biztonságosan megy, 200 a végsebesség. A váltók áttételezésén lenne mit javítani, 5-10 km/h-nál egyesben kipörög, 2-esben szinte leáll, és 3000-es fordulatig elég lomha szegényke, de utána 10-ből 9 autót lenyom. Szóval jó azért ez a motor.
Fogyasztása csakis a lábtól függ, egyszer országúton kihoztam 6 literre, de az átlag 8-8,5 szokott lenni klímával, vagy télen is. A lendület megéri azt az 1-2 liter pluszt.
Profi a futóműve, Pesten is kényelmes, az 1,6-osban hátul is tárcsafék van, a szervo néha - pl. beindítás után - későn reagál, de jól kormányozható, kanyarok is jöhetnek.
Nagyon rossz hátra a kilátás, mini a hátsó üveg, viszont mindenhol kényelmes az autó, 5-en is el lehet férni benne. 3 évesen egy 3,6 milliós, teleextrázott, villámgyors autóhoz 1,8-ért jutottam, ennél jobb vétel nem létezik, s mivel nem is volt vele komoly gondom, és imádom vezetni, mindenkinek csak ajánlani tudom.
- Az első országúti izzó két havonta kiég. Első műszaki 4 évesen 65 ezerbe jött, valami a kerekeknél már nagyon csattogott...
Saját szerelő, a legjobb a világon. Pénzkidobás a márkaszervíz: egy pedálgumi 1200 forint, a letört elektromos tükörállító gombja 11 rugó.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Peugeot 106 | Következő autója? | Mazda 6, Renault Laguna, Ford Mondeo (?) |
Verdikt | (6.7/10) |