A takarékos, megbízható, kényelmes csiga-biga
Olcsó, megbízható, kényelmes, kis fogyasztású, cserébe lassú (gondold át az előzéseket). 3 éve járok vele a dógozóba (100 km) 5,3-at eszik átlagban (város+autópálya+hegyi szakasszal tarkított változatos útvonalon). Citroen szervizes ismerősöm ajánlotta a vételt: "Sima dízelmotorral vedd. Az egyik legkiforrottabb, legmegbízhatóbb motor a világon. Viszonylag alacsony alkatrész árak, nagyon ritka meghibásodás a motor egyszerű felépítése miatt. Az eddigi tapasztalataim alapján teljesen igaza volt. Nagyon kényelmes 300 km folyamatos autózás után is úgy szállsz ki mint ha most ültél volna bele (nem úgy mint a német fapadosok). Kicsit persze zörögnek a műanyagok, meg az a k.rva ajtó elektromos vezeték törések, de egy kis leleménnyel ez orvosolható. Egy szó mint száz én egyenlőre nem bántam meg a vételt. A Citrom mellett még a következő autókkal autózom jelenleg Suzuki Grand Vitar, Ford Ranger megállja a mezőnybe a helyét.
- A bal első (legtöbbet használt) ajtóban eltörnek az elektromos kábelek. Egyébként egy óramű. Télen hidegben is indul. Persze mindent megkap időben ha megfutotta a km-t. 90 000 km-nél állítani kellett a hátsó rúgózáson, mert megült a hátulja és nem fért be az extra gumi.
Citroen szervizes szerelőnél délutáni matinén. Olcsóbb és tutibb.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Vitara | Következő autója? | – |