7 szép év egy szinte tökéletes autóval
127000 km és 7 év után adtam el,csakis a fiatalítás jegyében.Engem sehol nem hagyott ott, nem hozott kellemtlen helyzetbe.A coupe formáját imádtam, "napsugár sárga" szine pedig csak dobott a látványon.A történethez hozzátartozik,hogy mindig nagyon vigyáztam rá.Amit egy autó kérhet,azt általában megkapta tőlem.Amit a legjobban szerettem benne,az a hihetetlen jó rugózása,ami egyaránt bírta a "hajós" hullámzást és a sportos vezetést.Az 1.4-es motort a helyén kell kezelni,és ha ez megvan, akkor rájön az ember,hogy lehet vele teperni.Én utólagosan Remus dobot,sport légszűrőt és sport gyertyákat raktam rá/bele,ami kb 10 plusz lóerőt adott.Óra szerint 191 km/h-t mentem vele.Az szerintem egyáltalán nem rossz.Természetesen 165-168 km/h-tól csak nagyon lassan gyorsul tovább,de mint mondtam, tudni kell helyén kezelni az 1.4-es motort és csak azt várni tőle amit tudhat.A kezelőszervek soha nem romlottak el,a légkondi,a kijelzők és a pedélok is mindig korrektűl műküdtek.A fékrendszer azt nagyon megérezte amikor 5-en ültünk az autóban,de ez egy akkora autónál természetes.Néha előfordúlt,hogy a hátramenetet nem akarta elsőre bevenni,de egy erősebb kuplungolás ezen is segített.A kárpitok szépek, és 7 év használat után sem volt semmilyen kikopás vagy kifakulás.A srác aki megvette,nem hitte el,hogy egy 7 éves autónak lehet még ilyen hibátlan belseje (bár ehhez kellet a gondos használat is).Hát nagyjából ennyi.Tudom hogy ki lehet fogni rossz Citroeneket(mint akár melyik más gyártótól is),de ez nem az volt.Fájó szívvel váltam meg egy szinte tökéletes autótól.
- A szokásos airbag lámpa, amit kicsit lustaságból,kicsit megszokásból 120000 km után kapcsoltattam ki 7000 forintért :( . Kb.4 havonta kiégő park-vagy tompitott izzó. Ennyi.Aki nem hiszi,járjon utána (vagy vele)!
Békéscsaba.Inter-Flott Center.Semmi különös.Átlagos kiszolgálás és hozzáállás.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Astra H 1.8 GTC |