Az utolsó igazi Citroen
Egy gusztustalan barbár volt az előző tulaj.Megvétel után gatyába rázattam:teljes kuplungszet,főt.szimmering,szakadt k.fékbowden,kitört index,műszakira fékbetét.A sártól nem látszottak ki az alkatrészek a kocsi alján.Olajcsere ismeretlen fogalom volt az előző gazdánál.Ennek ellenére a motort nem sikerült kinyírnia.Pöccre indul,jól húz,füstmentes.110 ló,250Nm nyomaték mellett az 5.5-7literig terjedő fogyasztás egy 1400kilós kocsiatól barátságosnak mondható.
Mindenképp a 2.1 td motorhoz ragaszkodtam,mert ez még mechanikus Bosch adagolós,a 2.5-ös már computer-vezérelt.
TV-műszerészként tisztában vagyok vele,hogy mennyire könnyen döglenek ezek a nyamvadék processzorok. Ráadásul a 2.5-ös kb 1 literrel többet iszik.
Aki német verdákhoz szokott,álomkényelmesnek tartja,előző BX-em azonban jóval lágyabban,finomabban rugózott.Cserébe viszont az XM eszméletlen stabil még éles kanyarokban is,hála az elektronikusan szabályozott rugózásnak.(Inkább itt legyen computer,mint a motoron)
Végül csak annyit,ha valaki hajlandó kicsit törődni a kocsijával,nagyon jó vétel egy ilyen felsőkategóriás,takarékos,tele extrás nagyautó egy fapados Opel corsa,vagy Suzuki áráért.
- Főtengelyszimmering,kuplung,hidraulika-gömbök töltése
Citroen Apáti Szakály
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | BX 1.9 TRD | Következő autója? | HA égbeszökik az üzemanyag:Citroen AX 1.4D |
Verdikt | (6.8/10) |