Kék rapszódia
Soha nem hagyott ott sehol !
Azért vettem ilyet mert le lehet ültetni, és így édesanyám könnyebben be tudott szállni.Féltem a Francia autóktól a sok mende-monda miatt ami később teljesen alaptalannak bizonyult.Szerelhetőségét illetően,én a hűtőt kb.egy óra alatt kicseréltem,a műszerfal világítás sokkal tovább tartott kb.egy napos munka leszedni -visszarakni,az ablakemelők javítása se nagy ördöngősség kb.3 órai munka.
Négyszer vagy ötször voltunk vele Görögben ~1200km od és 1200 vissza,klímával is csak 6,5 litert evett .....Persze nem 180-al mentünk végig de igazából senki sem ért oda gyorsabban,mert a hegyek között úgysem lehetett 90-110 nél gyorsabban menni.
Nagyon kényelmes autó ,nem is fáradtam el a hosszú út alatt.Kellemes a rugózása,hidrós :-),puha fotelszerűek az ülései,méretéhez képest jól gyorsul,a végsebességét csak sejtem,olyan 220 körül van,én csak 180-ig huzattam.
Mivel kombiról van szó ,irgalmatlan nagy a csomagtere,emellett még a hátsó ülések is előredönthetőek,osztva.A telekre a kapagépet és a betonkeverőt is ebben fuvaroztam.Van hozzá tetőcsomagtartóm de ezt csak ritkán használommax. hosszabb tárgyak szállítására.
Egy időben még a nagybani piacra is ezzel jártam zöldségért.Igen, egy darabig voltam zöldséges és mint annyi más embernek ,nekem sem jött be ez a kényszervállalkozás,de az autó bírta!
és még1x Soha nem hagyott ott sehol!
Egyetlen rossz tulajdonsága ,hogy annyira szeretem,hogy valószinűleg nem fogom eladni....
- Szinte csak a kopó alkatrészek,fékbetétek elöl-hátul(nem egyformán kopott,de ez nem hiba) + féktárcsák(elsők)hátsó ablaktörlő ütemvezérlő relé,gumik 205 60 R15 91H,26500/db ,ablaktörlőlapátok :-)),gömböket természetesen kellett cserélni(13500/db),hűtő 12éves korban utángyártott 25000,-Hüllő kft.-nél,izzító gyertyák4db 5-6ezer HUF,akksi 24ezer - vezérműszíj+feszítő görgő~30000,- ,vízpumpát még nem cseréltük. - első ablakemelők műanyag alkatrésze 3x 2500,- +sk.munka ,bal tükör "karambol"miatt bontott ~5000,- ,hátsó szilentek és első gömbök most következnek. - A vásárlás után közvetlenül,műszerfal visszajelző izzóit cseréltem és esőérzékelőt is kapott 5000,-ért(a gyári hiányzott). - A hidraulika tartály,mint szinte mindegyiknél,szivárog. - A klímát is feltöltettem néhányszor,de az már bemondta az unalmast. - -
Ismerős:Andor a király
Autószerelő Zoli,a Kemikálnál .Alapos és korrekt!Többi munka sk. .Nekem csak 4pont jár :-)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Berlingo,céges | Következő autója? | C5 Hdi. |