Az id?tálló szépség
"A pénznyer? autóm" (BX) követ?je volt a sorban.
Mindjárt az elején meg szeretném említeni a pontosság kedvéért, hogy a Xantia háromféle sorozatban készült. (nem is értem, miért nincs különbontva itt, a Totalcaron:-))))
1993-1994-ig gyártották az S1-a változatot. Felismerhet? a motorháztet?re szerelt jelr?l, a hátsó harmadik féklámpa hiányáról, a pözsós kormányról.
1994-1998-ig készült az S1-b verzió. Itt már a homlokfalon van a jelvény, van beépített harmadik féklámpa, és a kormány is modernizálódott.
1998-tól gyártják napjainkig (jelenleg valahol szaud arábiában) az S2 szériát, mely hosszabb, elegánsabb az el?z?eknél, a m?szerfal is megváltozott a jobb oldalra beépített airbag miatt, széria a 15-ös felni. Ebben jelent meg az els? 2.0 HDi motor is.
Nos, nekem az S2 szériás gépsárkányra sikerült szert tennem. Mindenkinek javaslom, akinek pénze van rá, mert kiforrottabb az S1-nél.
A BX után min?ségi ugrást jelentett. Szeretem a kényelmét, a dinamizmusát, az összeszerelési min?ségét és megbízhatóságát. Tetszik, hogy végig párnázott a m?szerfal, a szomszéd ´98-as passatjának m?szerfala alul kopogós, ennek nem. (sajnos a C5 alsó része újra kopogós)
Kényelmesek a plüss fotelek, a hidróval kisimulnak az utak. A hidróról egyébként is csak szuperltívuszokban tudnék nyilatkozni, nem is értem a történeteket a meghibásodásról. Vagy csak szerencsém volt eddig?
Szóval, az autó jó választás volt, és úgy t?nik, maradok örök híve a márkának, és a hidropneumatikának.
- A porlasztócsúcsok ellen?rzésekor a kartellgáz elvezet? gumics? megrepedt. Javítási ár: 3 500,-
- A f?tésszell?z? kar megvilágításának kis izzója kiégett. Magam cseréltem, meglév? izzóval.
- Ezen kívül semmi. Csak motorolajat, sz?r?ket, és a szokásos kopó alkatrészeket cserélem rajta a szervizkönyv el?rása szerint.
Citroen Largo Kft. Pécs
Békefi Citroen-Peugeot autószervíz Pécs