Az benne a legjobb, ahogy a citrisek megnézik
Eleve hibásan vettem, mivel egy lúzer egyetemi tanár volt hozzám képest. Els? Citroenem, lehelletem nem volt, mit kell rajta nézni. Vizslattam, mint minden más autót, úgy rendben is volt. Ez egy Activa, kellett hozzá két év, mire rájöjjek, hogy pont az nem m?ködik. Közben jártam a szervízeket, és hallgattam a szakik egetver? árait. (Megjegyzem, nem csak én nem értettem hozzá, a szervizek sem. Kivétel az utolsó, ?k tényleg spílerek.)Tönkrement a komputer activ felfüggesztést szabályzó része, az els? f?szelepben beálltak a dugattyúk, félévente szakadt át valamelyik gömb, három alkalommal folyatta el az összes hidraulika olajat egy ráfolyó töml? rossz konstrukciós kialakítása miatt. (Sajátkez?leg barkácsoltam át, ilyet ne várj egy szervízt?l.) A hátsó leng?karcsapágyak kihaltak, cserélni kellett, még szerencsére id?ben, mert képes szétrágni a csonkot is. Kilukadt a f?t?test, télen príma fagyálló ájer van az utastérben. Els? futóm? úgy kopogott, egy évig nem találták meg a hibát. Végül egyik márkatárs fia fitymált le, foghegyr?l kiköpve, a "kutyacsont" lesz az. Az volt, vettem neki kólát! Három évembe, nem kevés pénzembe és bosszúságomba került, míg megtaláltam azt a szervizet, és f?leg embert, aki gatyába tudta rázni az autót. Most, hogy rendben van csak örömöm lelem benne. Épp ideje már. Öt éve nyúzom, de még mindig megdobog a szivem, ha körbejárom. Gyári spojlerekkel, kerek lámpákkal, és az egész formájával nem is citroent mutat. A motor alapon se rossz, turbóval 150 paci, kis tuning, és veregeti a 190-et. Autózni élmény vele, kényelmes, gyors, utazni csomagok plusz négy személy, simán viszi a 180-at. Enni sem eszik többet 11 liternél. Kevesebbet se. De a legjobb az az egészben, ahogy a többiek körülállják. Nem cserélném le a mostani formákra, ilyet meg másikat még nem láttam.
- Komputer javítás 15e, futóm? rendbetétel, gömbök, hátsú leng?karcsapágyak 250e,
Citroen Szakály, Citroen Agria Eger, Citroen Szekszárd, pár maszek, kiknek nevét nem tartom ildomosnak leírni, van köztük jó, és kevésbé kutyaüt?.
Citroen Tóth Székesfehérvár, Citroen klinika Baja
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1995 |